Nieuwsoverzicht

Baba Commandant naar Benelux

Baba Commandant2

De enigmatische zanger Baba Commandant uit Burkina Faso doet met zijn afrofunk volgende week de Benelux aan; naast Le Guess Who? (22 nov) ook de MusicMeeting XS in Nijmegen (20 nov), Het Bos in Antwerpen (21 nov) en de OCCII in Amsterdam (19 nov) aan.

Op zijn nieuwste project met de swingende Mandingo Band put hij uit de muzikale erfenis van Fela Kuti en voegt er flinke scheuten funk, soul en traditionele mandingo-muziek aan toe. MixedWorldMusic.com’s Bas Springer schreef een artikel naar aanleiding van de serie concerten van Baba Commandant.

“Met zijn huidige Mandingo band rekt hij als zanger en ngoni-speler de grenzen van de afrobeat verder op.  Het groepsgeluid wordt mede bepaald door de heftige scheurende gitaren van Fransman Simon Chenet en Burkinees Issouf Diabaté. Hun opwindende solo’s vormen het fundament voor toeterende saxofoons en opzwepende vraag- en antwoordvocalen in de stijl van Kuti’s Africa 70. Andere muzikale invloeden komen van de Nigeriaanse juju ster King Sunny Adé, de Malinese zanger/saxofonist Moussa Doumbia en – hoe kan het ook anders – James Brown.”

Concerten
donderdag 19 november, OCCII, Amsterdam
vrijdag 20 november MusicMeeting XS, Doornroosje, Nijmegen
zaterdag 21 november, Het Bos, Antwerpen
zondag 22 november Le Guess Who? RASA, Utrecht

Door Sanne Lohof