Programma
Nieuwsoverzicht

Atlas unfolded

17 mei, 2017

Branko Atlas

Combineer wereldmuziek met elektronische invloeden en de uitkomst is Buraka Som Sistema. Drijvende, creatieve kracht achter deze muziekgroep is de Portugese DJ en producer João Barbosa AKA Branko.

Branko Atlas

Atlas Unfolded

Branko’s solowerk omvat diverse singles, een mistape en een EP in samenwerking met Zebra Katz, Roses Gabor, Dominique Young Unique en Njena Redfoxx. Een ambitieuze en veelzijdige plaat. Maar in 2015 bedacht hij zijn meest uitdagende project tot nu toe. Met het idee dat alles al een keer gedaan was, ging hij op muzikaal avontuur in vijf verschillende wereldsteden. Hij dook in allerlei muziekculturen en werkte met de nieuwe generatie muzikale artiesten in de steden Kaapstad, Amsterdam, Sao Paulo, New York en Lissabon.

Ondergedompeld in lokale culturen en tradities ontstond zijn debuut solo-album met de toepasselijke naam ATLAS. Tien opzwepende, sfeervolle dancetracks in samenwerking met o.a. SKIP&DIE, Princess Nokia en Mr. Carmack. Van de totstandkoming van deze plaat is een 5-delige webserie gemaakt over zijn muzikale avonturen rondom het album genaamd Atlas Unfolded. Hierin zie je de hele work in progress in beeld gebracht. Bekijk het Amsterdam-gedeelte onderaan deze blog.

​Amsterdam Dance Event

Tijdens ADE organiseert Paradiso Noord een avond rondom het eveneens Portugese label van Buraka Som Sistema: Enchufada. Daar zie je onder andere Branko optreden, samen met nog een hele trits ‘tropische parels’. Klinkt als een avond die je niet wilt missen. Heb jij een Ticket to the Tropics-pas? Dan is de avond voor jou gratis toegankelijk, op voorwaarde dat je van te voren even reserveert.

22 oktober – Paradiso Noord – 22:00 – 05:00 uur.

Door Fleur Reuser