Programma
Nieuwsoverzicht

Armand Hammer brengt zesde album 'We Buy Diabetic Test Strips' uit

29 september, 2023

Armand Hammer WBDTS Press Photos Alexander Richter 18 mb

Op dinsdag 14 november staat Armand Hammer in Bitterzoet om het nieuwe album ten gehore te brengen.  

Het duo Armand Hammer, bestaande uit billy woods en ELUCID, heeft vandaag het album ‘We Buy Diabetic Test Strips’ uitgebracht. Het nieuwe project komt tweeënhalf jaar na ‘Haram’, hun labyrintische samenwerking met The Alchemist.

‘We Buy Diabetic Test Strips’ heeft een compleet andere sound door het gebruik van live-instrumentatie en producties van onder anderen JPEGMAFIA, Kenny Segal en EL-P. Daarnaast kent het project vijftien nummers met vocale bijdrages van namen zoals Junglepussy, Pink Siifu en Moor Mother.

Armand Hammer feat. Pink Siifu

Armand Hammer feat. Pink Siifu

Trauma Mic

De titel van het album komt van het duo’s fascinatie met advertenties in NYC waarin geld wordt aangeboden in ruil voor diabetes teststrips. Het maakt deel uit van een lucratieve en informele economie waar verzekerde patiënten de tests legaal kunnen verkopen aan onverzekerde kopers die het zich niet kunnen veroorloven. De advertenties, en wat ze vertellen over de ongelijkheid in rijkdom in de stad, werden de inspiratie voor het zesde album van het duo. Beluister het album hieronder.

We Buy Diabetes Test Strips op Spotify