Programma
Nieuwsoverzicht

Ambassadeurs Niels en Marieke tippen London Calling favorieten

21 oktober, 2022

Tops 2022

Het is weer herfst en bar en boos, maar gelukkig is er een lichtpuntje aan de hemel: de najaarseditie van London Calling. Zelfs met het blokkenschema voor je neus, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Vrees niet, muziekfans Marieke Hulzinga en Niels Mooij loodsen je hieronder door wat must-sees heen. Zo weet je precies wat je komend weekend écht niet mag missen.

Fat Dog

Ik heb de band één keer eerder live gezien, als voorprogramma van Fat White Family. En dat was heel vet. Echt zo'n band die het hele publiek bij z'n lurven pakt. De drummer speelde de hele set met een hondenmasker op en de zanger had een karatepak aan. Gaat dat zien! 

Hqdefault 221021 161651

Fat Dog

Live at the Windmill

Nixer

Niels: Gezien op laatste London Calling als afsluiter. Dit bleek een te gek feestje met een mix van electronica en gitaren. Bij vlagen kwam inspiratie zoals Joy Division door. Zeer dansbaar!

Lynks

Wat was het een feest om Lynks vorig jaar op Latitude te ontdekken. Een anonieme artiest die in de meest fantastische outfits inclusief achtergronddansers over het podium springt en heerlijke hedendaagse bangers ten gehore brengt.

The Lounge Society

Een Speedy Wunderkind en een hele goede live band. Met een nieuw
album op zak zullen deze Britten ons even goed laten zien wat ze in huis
hebben.

W.H. Lung

Voor fans van Snapped Ankles, Working Men’s Club, bdrmm, PVA en
BODEGA. De band wordt beschreven als een synch-pop powerhouse en een geweldige
live act. Ik kijk zelf heel erg uit naar hun set!

Hqdefault 221021 161652

LYNKS

Str8 Acting (Live From The Windmill)

Public Service Broadcasting

Heeft deze band nog introductie nodig? Deze band is inmiddels een indie-lieveling geworden van velen. Unieke mix van oude recordings van bijvoorbeeld de BBC en fijne gitaren. Een van de eerdere werken is zelfs gemaakt op basis van opnames uit het Fries film archief, in de vorm van Elfstedentocht, Pt. 1 & Pt. 2. De meest recente plaat is geïnspireerd op Berlijn, en Krautrock klassiekers zoals Kraftwerk en Can. Mooi uiteengezet door de Dansende Beren.

The Lounge Society

Een Speedy Wunderkind en een hele goede live band. Met een nieuw album op zak zullen deze Britten ons even goed laten zien wat ze in huis hebben.

Hqdefault 221024 171545

The Lounge Society

Cain's Heresy

LIFE

Niels: Deze band heb ik al eerder meegenomen in mijn Indiestad-tips. Wat een feest van een band is dit. Eerder onder andere gezien in de Casbah op Best Kept Secret. Als je op zoek bent naar een feestje en je je energie kwijt wilt, mis LIFE dan niet.

Crack Cloud

Marieke: Crack Cloud mensen, hoe vet gaat dit worden? Toch wel een van de meest toffe bands om op dit moment live te kunnen zien. Echt zin in.

Niels: Dit is waarschijnlijk de grootste band van London Calling, als je het aantal bandleden telt dan. De naam van de band komt vanuit de manier waarop de band elkaar heeft ontmoet. Ze ontmoeten elkaar via verschillende programma's voor verslavingsherstel en geestelijke gezondheid. Als uitlaatklep, en afleiding zijn ze begonnen met het maken van muziek dat een experimentele mix is van post-punk, new wave, en art punk. Live worden de nummers breed uitgemeten. Gaat dat zien!

Hqdefault 221021 161652 1

Crack Cloud

Costly Engineered Illusion