Programma
Nieuwsoverzicht

Ambassadeur Robbie tipt zijn favoriete albums

22 mei, 2017

Thesadies1600

Onze kersverse ambassadeur, onafhankelijke Americana-promoman Robbie Klanderman introduceert zich met zijn Top 5 albums van het moment. Het hoeft niemand te verbazen dat hij daarbij een greep doet uit de albums waar hij promotie voor doet. Met Nikki Lane en Chuck Prophet heeft hij dan ook echte Sugar Mountain toppers in huis.

Nikki Lane – Highway Queen

Nikki Lane is de nieuwe koningin van Nashville. Met de opvolger van All Or Nothin’ (2014) lost ze alle verwachtingen in. De stem is nog krachtiger, nog zelfverzekerder, en de liedjes zijn zo mogelijk nog beter. Hardcore country en sublieme pop, een geweldige band

Thesadies1600

Nikki Lane - Highway Queen

The Sadies – Northerns Passages

Hun tiende studioplaat bevat weer die mix van stijlen die de band (foto) rond de broers Dallas en Travis Good zo uniek maakt. The Byrds in hun psychedelische periode, surfgitaren, Ennio Morricone, sixties garage, punk, soul. Een sublieme hutspot.

Thesadies1600

The Sadies - Another Season Again

Chuck Prophet – Bobby Fuller Died For Your Sins

Het zoveelste meesterwerk van Chuck Prophet. Rootsrock met ballen; geweldige liedjes en teksten die er echt toe doen. Beter en belangrijker kan muziek niet worden.

Thesadies1600

Chuck Prophet - Bad Year For Rock and Roll

Wesley Stace – Wesley Stace’s John Wesley Harding (featuring The Jayhawks)

Deze Brit heeft een imposant folkrock-oeuvre opgebouwd onder de naam John Wesley Harding. Die tijd is voorbij. Hij opereert nu onder zijn eigen naam. Zijn nieuwe album is formidabel. Als begeleidingsband heeft hij de Amerikaanse Jayhawks gerecruteerd en die verkeren in topvorm.

The Black Sorrows – Faithful Satellite

Ze bestaan nu bijna 34 jaar en blijven verrassen. Faithful Satellite is opnieuw een bonte mix van stijlen, bijeengehouden door de prachtige liedjes van frontman Joe Camilleri en Nick Smith. Soms hoor je Frank Sinatra, in een volgend nummer waan je je in de kerk, om later op the mardi-gras in New Orleans te belanden.