Programma
Nieuwsoverzicht

Alles is allang gedaan maar nog niet door Sløtface

2 september, 2017

Slotfacepress

Het is allemaal allang gedaan. Maar nog niet door ons. Aan dat geweldige credo van Tröckener Kecks (halverwege jaren '90) moeten dame en heren van het Noorse Sløtface onwillekeurig hebben gedacht toen ze 'Pitted' schreven.

"We really think the way the song progresses represents the way a memorable night of partying feels”, laat zangeres Haley Shea hier optekenen. De bijdrage van trompettist Simen Kiil Halvorsen interpreteren we gelijk als het begin van het einde tijdens zo'n nacht.

Met 'Pitted' weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt met Sløtface. Denk aan Metric maar dan met nog meer pop en de licht rammelende vorm van punk en rock. Met teksten waarin Queen Bey rijmt op Bohemian Rhapsody, en Patti Smith op 'this shit'.

De jonge Noren staan op het punt debuutalbum 'Try Not To Freak Out' uit te brengen, op 15 september. Nog geen week later staat de band in Paradiso, na dit jaar al op Eurosonic en Best Kept Secret te hebben opgetreden.

Slotface YT

Pitted

Dat debuut volgt op twee puike EP's, met het nummer 'Sponge State' als onbetwiste uitschieter. Van de vier voorbodes op 'Try Not To Freak Out' vinden we vooral het slotnummer 'Backyard' ijzersterk. Leuk zo'n party-anthem (in 2015 hadden ze al een 'Bad Party') maar 'Backyard' is een stuk venijniger en, niet flauw bedoeld, volwassener.

Tekst door: Fedde Wiersma

Sløtface staat 20 september op Indiestadt​

Sløtface speelt op woensdag 20 september in Paradiso tijdens de eerste van drie Indiestadt-avonden (en een dag in de tuin van Paradiso Noord) met verder The Black Angels, A Place To Bury Strangers, Elephant Stone, Beach Fossils en BARTEK. Met de Indiestadpas ben je uiteraard overal gratis bij.