Programma
Nieuwsoverzicht

Alle ballen op Fungo Bat

1 januari, 2018

Fungobatpress2

Sam Verbeek luistert het liefst naar 'hele uncoole muziek', maar met Fungo Bat wil hij beuken.

"Misschien gaan we het doen. Ik hoop heel erg dat we het gaan doen. Maar, het is een flinke pil", blikt Sam vooruit op zijn optreden in Paradiso op zaterdag 6 januari tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel. We spreken 'm afgelopen vrijdagavond en hij heeft z'n bandleden net de opdracht gegeven om 'Marquee Moon' van Television te proberen.

"Ik luister de hele dag naar 'dad rock', ben heel erg obsessed met de late jaren zeventig. Television, Randy Newman en Warren Zevon, Elvis Costello is m'n favoriete zanger geworden."

Sam speelt gitaar, bas, toetsen en zegt ook graag te drummen maar 'multi-instrumentalist' vindt de 20-jarige Amsterdammer (opgegroeid in Baarn) maar een veredelde term. "Ik kloot maar wat aan, ik ben geen genie ofzo. Ik ben ook totaal niet virtuoos op keyboard, maar dat maakt het juist zo leuk en uitdagend om te doen. Ik kan niet zo veel en als er dan iets uitkomt wat leuk is, dan is het ook echt leuk. Ik bluf me erdoorheen."

De pico bello EP van Fungo Bat die sinds kort te streamen is, verschijnt komend weekend op hardcopy 7". Een nieuwe EP met zeven nummers ('De een mellower, de ander harder') is al af, die wordt nu gemixt. En Sam zegt ook te broeden op een 'lekker harde' release voor Record Story Day, en hij wil graag zeggen dat hij voor die zeven nieuwe nummers 'zeker wel voor een uur' aan sleigh bells heeft ingespeeld. Hij belooft 'all over' Phil Spector te gaan.

(Lees verder onder de video)

Fungobat YT

Automobile

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel kan hij een arm om goede vriend Sam van Hoogstraten slaan, met wie hij tot voor kort in Echo Movis een gooi deed naar wereldfaam. Echo Movis is volgens Sam een stille dood gestorven, het is momenteel alle ballen op Fungo Bat (een lichte honkbalknuppel om mee te oefenen). Van Hoogstraten speelt nu gitaar in San Dollar.

Na op jonge leeftijd heel lang een naar eigen zeggen gekke obsessie te hebben gehad met 'Revolver' van The Beatles ('Die moest altijd aan in de auto'), voelde Sam rond z'n tiende dat er een gitarist in hem schuilde. "Dus ik bij m'n ouders zeuren om een gitaar, maar ze gaven niet echt toe. Na jaren zeiden ze 'weet je wat, ga maar naar zolder'. We hadden een vliering met allemaal meuk, lagen daar gewoon twee gitaren! Ik was echt fucking boos, ik was gaan sparen, lag dat ding gewoon thuis. Ik ben nog steeds boos dat ik al die jaren niet heb kunnen spelen."

Tekst door: Fedde Wiersma

​Fungo Bat staat 6 januari in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel

The Mysterons, Nana Adjoa, EUT, Petersburg Orderer, Yasmine, San Dollar en Pfaff completeren zaterdag 6 januari een line-up die louter uit vaderlands talent bestaat. Gratis met de Indiestadpas 2017 én 2018.