Nieuwsoverzicht

Akwasi voor vijf concerten naar Paradiso op 7, 8 en 9 augustus

Akwasi LR Paradiso

De Amsterdams-Ghanese kunstenaar Akwasi geeft in het kader van zijn ‘Sankofa’ tournee op vrijdag 7 augustus, zaterdag 8 en zondag 9 augustus vijf concerten in Paradiso in Amsterdam. De concerten voldoen door de gelimiteerde capaciteit en inachtneming van de verplichte 1,5 meter afstand tussen bezoekers aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. 

De Amsterdams-Ghanese kunstenaar Akwasi geeft in het kader van zijn ‘Sankofa’ tournee op vrijdag 7 augustus, zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus vijf concerten in Paradiso. De shows voldoen door de gelimiteerde capaciteit en inachtneming van de verplichte 1,5 meter afstand tussen bezoekers aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.

Kunstenaar, rapper, poëet, schrijver, acteur, theatermaker, columnist en activist Akwasi Owusu Ansah (1988) werd in 2008 bekend als lid van de succesvolle hiphopformatie Zwart Licht. Na te zijn afgestudeerd aan de toneelschool in Maastricht bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Daar Ergens’ uit in 2014. In maart van dit jaar verscheen ‘Sankofa’, zijn tweede solowerk.

Akwasi is tevens landelijk bekend als mensenrechtenactivist en tv-persoonlijkheid: zo was hij in het verleden vaak te zien als tafelheer in De Wereld Draait Door, publiceerde hij de maatschappijkritische dichtbundel ‘Laten we het er maar niet over hebben’ en spreekt hij zich in de media regelmatig uit tegen racisme.

Nieuw album: Sankofa
Sankofa is een ode aan zijn Ghanese roots en is tevens opgenomen in Ghana. Met vrienden en familieleden besprak hij de cultuur, de groei en de gebruiken van het land en hoe het is om een Ghanees in het buitenland te zijn. Akwasi verwerkte dit in poëtische teksten in zowel het Nederlands, Engels als Ghanees. Muzikaal gezien liet hij zich inspireren door hiphop, jazz, soul, afrobeat en traditioneel Ghanese highlife-muziek uit de jaren ’70.

Akwasi over Sankofa: ''Sankofa betekent keer terug en ga het halen. Ik wil dat mijn luisteraars weten dat het Ghanees zijn een onmisbare rol speelt in mijn leven’. Met het album wil Akwasi een positieve boodschap overbrengen: ’Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt''.

Tickets:

Vrijdag 7 augustus:
Klik hier voor tickets voor vrijdag 7 augustus om 19:00 uur
Klik hier voor tickets voor vrijdag 7 augustus om 22:00 uur

Zaterdag 8 augustus:
Klik hier voor tickets voor zaterdag 8 augustus om 19:00 uur
Klik hier voor tickets voor zaterdag 8 augustus om 22:00 uur

Zondag 9 augustus:
Klik hier voor tickets voor zondag 9 augustus om 19:00 uur


## UPDATE 1 JULI 2020 - tijden aangepast door versoepeling corona-maatregelen ##
Na de aankondiging van de concertreeks van Akwasi in Paradiso zijn de corona-richtlijnen van het RIVM versoepeld. Er mogen nu meer mensen op hetzelfde moment aanwezig zijn in de zaal, om deze reden is er voor gekozen om enkele concerten samen te voegen. Uiteraard wordt de 1,5 meter afstand tussen bezoekers nog steeds gewaarborgd. Lees hieronder om welke concerten het gaat:

☾ Vrijdag 7 augustus om 16:00 uur - dit concert is verplaatst naar dezelfde dag om 19:00 uur
☾ Zaterdag 8 augustus om 16:00 uur - dit concert is verplaatst naar dezelfde dag om 19:00 uur
☾ Zondag 9 augustus om 16:00 uur - dit concert is verplaatst naar dezelfde dag om 19:00 uur
☾ Zondag 9 augustus om 22:00 uur -dit concert is verplaatst naar dezelfde dag om 19:00 uur

Heb je tickets voor één van de bovengenoemde tijdstippen? Jouw eerder gekochte ticket(s) blijven geldig voor het nieuwe tijdstip, hiervoor hoef je niets te doen. Ben je verhinderd of wil je je ticket ruilen voor een andere dag of tijdstip? Alle kaartkopers hebben hierover een e-mail ontvangen met meer informatie.