Programma
Nieuwsoverzicht

Actual Africa: een kijkje in het Afrika van nu tijdens het World Cinema Festival

8 augustus, 2017

Frontieres still 1 RW 984x554

Nieuwsgierig naar hoe mensen het aan de andere kant van de wereld hebben? Van 17 t/m 27 augustus vindt in Amsterdam het World Cinema Festival (WCA) plaats. Laat jezelf in een bioscoopstoel zakken en waan je in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. In het focusprogramma van het filmfestival staat dit jaar de Afrikaanse cinema centraal. Onder het thema ‘Actual Africa’ vertoont WCA twintig korte en lange films uit tien verschillende landen.

Naast Afrikaanse muziek, dans, mode en design, is ook de Afrikaanse cinema springlevend. Zo is Nigeria is een van de grootste filmproducerende landen ter wereld. Maar de onwetendheid over Afrika is nog altijd groot, zo stellen de programmamakers, en met Actual Africa willen ze tegenwicht bieden aan de nog altijd bestaande clichés. 

Yt africa

Trailer Frontières

Er is meer dan ooit behoefte aan beelden en positieve beeldvorming uit dit continent. De geselecteerde films nemen je mee naar Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, Kenia, Madagaskar, Namibië, Niger, Nigeria, Senegal, Tanzania en Zuid-Afrika. Iedere film vertelt een actueel verhaal. Zo gaat ‘The Wedding Ring’ over onderwerpen als het liefdesleven van Afrikaanse vrouwen, sensualiteit, taboes en bepaalde codes die binnen hun cultuur gelden. En in ‘Frontières’ zien we vier vrouwen uit verschillende landen die elkaar ontmoeten tijdens een busreis naar Nigeria.

Ontmoet filmmakers en geniet van werelds eten, drinken en dansen tijdens deze achtste editie van het World Cinema Festival. De films worden zowel binnen als buiten vertoond op verschillende plekken in de stad, zoals het Rialto, het Vondelpark en het Marie Heinekenplein. Kijk voor het volledige programma en tickets op worldcinemaamsterdam.nl.

Door Liselot van Kesteren