Programma
Nieuwsoverzicht

5 vragen aan Communions

24 mei, 2017

Communions 1600

Ruim twee weken voor het optreden van zijn band Communions in OT301 trekken we zanger/gitarist Martin Rehof per e-mail aan zijn jasje, onder meer om hem het recept voor het perfecte refrein te ontfutselen.

Communions 1600

Communions - Come On, I'm Waiting

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

1. Het onweerstaanbare refrein van ‘Come On, I’m Waiting’ zit al minstens een week in ons hoofd. Heb je misschien een tip hoe we ‘em eruit kunnen krijgen?
“Ik ben bang dat ik je moet teleurstellen, want ik heb geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt!”

2. De meeste nummers op jullie debuutalbum ‘Blue’ zijn schaamteloos poppy. Op welke leeftijd beleefde je je coming-out als popfan? 
“Dan hangt er een beetje van af wat je bedoelt met pop. Net als bij welke generieke term dan ook, wordt er wat makkelijk mee rondgestrooid tegenwoordig. Vanaf het moment dat ik als jochie met muziek in aanraking kwam, voelde ik me aangetrokken tot sterk melodieuze muziek. Maar natuurlijk was ik ook vatbaar om me juist af te zetten tegen populaire mainstream muziek, als jonge tiener luisterde ik naar undergroundmuziek zoals punk. Toen ik de 20 naderde, heb ik dat verzet waarschijnlijk opgegeven. Toen drong het besef door dat muziek niet noodzakelijkerwijs slecht is als het populair is, alhoewel er natuurlijk veel troep wordt gemaakt.”

3. Zou je alsjeblieft het recept met ons willen delen voor het schrijven van een catchy refrein, of op z’n minst een paar ingrediënten? 
“Het perfecte recept bestaat niet, denk ik. Maar een goeie vuistregel is om het enigszins simpel te houden. Meestal zijn het de simpele dingen die het meest effectief blijken, maar tegelijkertijd ook het moeilijkst om te bedenken. Soms als er te veel gebeurt, dan is er niks voor je oren om op te focussen. Ik zie melodieën als personages, als ze er zijn moeten ze een belangrijke rol vervullen.”

4. Naar welke muziek luister je graag als je op tournee bent? 
“Als we het over nieuwe muziek hebben, dan staat het nieuwe album van Frank Ocean vaak op.”

5. Communions heeft al vaker in Amsterdam opgetreden, wat kunnen we verwachten van de show die op stapel staat?
“Ik hoop dat we een nog betere live-band zijn geworden sinds de laatste keer. Verwacht veel nummers van ons nieuwe album, en ook een paar oudjes.”

Communions treedt op donderdag 18 mei op in OT301, met in het voorprogramma de Amsterdamse band Jagd. Een kaartje kost 10 euro, inclusief daglidmaatschap.

Tekst door: Fedde

Communions 1600

Communions - It's Like Air

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.