Programma
Nieuwsoverzicht

5 dingen die Steve Wynn ook nog op het hart had

18 september, 2017

Dreamsyndicatepress2

Zanger/gitarist Steve Wynn van The Dream Syndicate is een spraakwaterval die net zo lief over andermans muziek praat als over zijn eigen.

Om het stuk dat we zaterdag publiceerden niet nog groter te maken, moesten we zoals gebruikelijk veel leuke dingen schrappen. In het geval van Wynn: te leuke. Hier nog vijf losse flodders die niet pasten in het grote verhaal.

1. Laat Neil Young maar gewoon Neil Young zijn.
"Je zult mij nooit horen beweren dat Spotify muziek de nek omdraait. Dingen veranderen en je past je aan aan de veranderingen. Wil Neil Young niet dat zijn muziek in lage streamingkwaliteit te horen is? Tja, hij staat niet voor niets bekend als nukkige outsider. Ik heb liever een geweldig nieuw album van Neil Young in welke geluidskwaliteit dan ook dan iets middelmatigs in topkwaliteit."

2. Over de line-up van een festival in fantasyland hoeft hij geen seconde na te denken.
"Ik ben voor SXSW al eens curator geweest, volgend jaar mag ik de line-up van een festival in Noorwegen samenstellen en daar ben ik nu al hard op aan het broeden natuurlijk. Over welke line-up ik droom? Miles Davis, Lenny Bruce, Johnny Lee Hooker en, omdat we het net over Grant Hart hadden, Hüsker Dü."

3. Hij luistert niet alleen maar naar muziek van vroeger.
"Het nieuwe album van LCD Soundsystem vind ik geweldig. Maar ik luister vooral naar nieuwe guitar hero's, zoals Steve Gunn, Chris Forsyth & the Solar Motel Band en Ryley Walker. Of ik wel eens jaloers ben op andermans nummers? Tuurlijk, we hebben allemaal wel eens last van songwriter envy, dat is menselijk."

4. 'Trout Steel' (1970) van Mike Cooper is zijn favoriete album op dit moment.
"Van de oude garde kan ik, als ik de grote namen even buiten beschouwing laat, Mike Cooper van harte aanbevelen. Een gitarist, uiteraard, die vage atmosferische muziek maakt. Folk-blues gemixt met Haiwaiiaanse slack key-gitaar. Hij is die ene die in de jaren '60 het aanbod afwees om bij de Stones te komen spelen."

5. De dag dat Trump weg is, viert hij een feestje.
"Ik was laatst voor het eerst op Ellis Island, en toen drong het besef door dat sommige dingen nooit veranderen. Honderd jaren geleden waren ze hier ook bang voor al die immigranten. Wat wel is veranderd: dankzij social media is het makkelijker om een boodschap vol haat en woede te verspreiden. Wat er nu gebeurt in Amerika is spiteful, maar we zullen ons er wel doorheen slepen."

Tekst door: Fedde Wiersma


Dreamsyndicate YT3

The Dream Syndicate - "The Circle"

The Dream Syndicate staat 23 oktober in Bitterzoet

The Dream Syndicate treedt zondag 22 oktober op in Vera in Groningen en een dag later in Bitterzoet in Amsterdam.