Programma

Kunstenaarsarchief

Small Museum2020 bannerlogo

13.10.23 - Bogomir Doringer - 'I Dance Alone'

Van vrijdag 13 oktober tot vrijdag 12 januari 2024 presenteerde het small museum het doorlopende onderzoeksproject I Dance Alone van kunstenaar Bogomir Doringer, dat in 2014 van start ging. Deze fascinerende visuele studie duikt in het hart van clubcultuur, waar Doringer vanuit vogelperspectief bruisende dansvloeren wereldwijd vakkundig documenteert. Door camera's boven deze energieke dansvloeren te hangen, observeert en documenteert hij de unieke uitdrukkingen van de zwelgende dansers die bewegen op de muziek.

Meer over de expositie en de kunstenaar
W707 3057709 Small museum Bogomir Doringer

28.05.2021 - Kwinnie Lê - ‘Good Mourning’

In mei 2021 de kunstenaar Kwinnie Lê haar werk ‘Good Mourning’, dat deel uitmaakt van het ‘sewing skins’ project. Voor het project verdiept ze zich in de lichamelijke en talige werelden van haar praktijk, waarin ze het leven als een performance onderzoekt.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
16 kwinnie le

26.03.2021 - Sjoerd Kooistra – ‘A live concert is like a ‘yodeling’ marble track’

‘A live concert is like a ‘yodeling’ marble track’ door kunstenaar Sjoerd Kooistra, werd tentoongesteld in small museum van 26 maart tot en met 17 mei 2021.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
15 Sjoerd Kooistra

07.01.2021 - Martin La Roche – Musée Légitime

Het small museum presenteerde op 7 januari 2021 het ‘Musée Légitime’ door beeldend kunstenaar en verzamelaar Martin La Roche.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
14 Martin La Roche

30.10.2020 - Charlott Markus - ‘Some Things Bleak’

'Some Things Bleak' werd op 30 okober 2020 gepresenteert in small museum door Charlott Markus. Ze maakt stillevens en arrangementen die veelal eindigen als een fotografische serie of ruimtelijk werk.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
13 2 Charlott Markus2

29.05.2020 - 212 fahrenheit - ‘NEVER WASTE AN OPPORTUNITY TO SHOW A MIRRORBALL’

small museum presenteerde in 2020 tijdens de eerste COVID-19 lockdown ‘NEVER WASTE AN OPPORTUNITY TO SHOW A MIRRORBALL’, een expositie van Studio 212 Fahrenheit.

Meer info over de expositie en de studio
12 212 Fahrenheit

04.02.2019 - ADRIAN & GIDI - ‘Tiny Triptych #3

small museum presenteerde in het najaar van 2018 ‘Tiny Triptych’; een expositie in drie delen over religie en popcultuur.

De derde exposant is Adrian & Gidi - een samenwerking van Adrian Woods & Gidi van Maarseveen – is een jong fotografie duo gevestigd in Amsterdam.

Meer info over de expositie en de kunstenaars
11 Adrian en Gidi

21.12.2018 - Simon Wald-Lasowski - ‘Tiny Triptych #2

small museum presenteerde in het najaar van 2019 ‘Tiny Triptych’; een expositie in drie delen over religie en popcultuur.

Simon Wald-Lasowski (1980) heeft een fascinatie voor de verheerlijking van het obsessieve consumeren en verzamelen in de huidige consumptiemaatschappij. Door ogenschijnlijk waardeloze en triviale objecten te gebruiken, en deze te verheerlijken, belicht hij het absurde van het dagelijks leven en geeft hij commentaar op kwesties met betrekking tot de menselijke conditie.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
Simon

03.11.2018 - Annegien van Doorn - ‘Tiny Triptych #1’

small museum presenteerde in het najaar van 2019 ‘Tiny Triptych’; een expositie in drie delen over religie en popcultuur. 

De eerste exposant is Annegien van Doorn met ‘Eye Will Follow’. Het werk verwijst naar hoe popsterren op een voetstuk geplaatst worden door hun fans.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
Anne

08.10.2018 - Paul Nassenstein - ‘Rocking the Museum’

In het voormalige mededelingenkastje aan de voorgevel van Paradiso presenteerde small museum van 8 t/m 31 oktober 2018 acht uit de serie van 19 bijzondere schilderijen die de Amsterdamse kunstenaar Paul Nassenstein in opdracht maakte voor Post Modern. De schilderijen worden als tweeluik getoond en worden iedere week gewisseld.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
8 1 Paul Nassenstein

12.01.2018 - Studio Remco van Bladel - ‘Para-phonic Poly-disco

Parafonisch Poly-diso' is een grafische partituur waarin bezoekers van Paradiso kunnen deelnemen aan een digitaal polyfoon koor.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
7 studio remco van bladel

13.10.2018 - Our Machine - ‘IN CASE OF EMERGENGIES BREAK GLASS’

In het small museum, bevestigde ontwerpcollectief Our Machine een glas-in-loodraam geplaatst met daarop de tekst IN CASE OF EMERGENCY BREAK GLASS. 

Meer info over de expositie en het collectief
6 2 Our Machine2

23.03.2017 - Job, Joris en Marieke - ‘Gravity’

Job, Joris & Marieke is een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. De studio is in 2007 in Utrecht opgericht door Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw

Deze expositie, genaamd Gravity, toont een animatie, frame voor frame uitgeprint met een 3D-printer. Deze animatie is onderdeel van een serie loops die de identiteit vormen voor het nieuwe album van het Edison winnende muziekproject Happy Camper.

Meer info over de expositie en de kunstenaars
5 2 Job Jorisen Marieke2

10.07.2016 - Bart de Baets - ‘Made My Baby Cry’

Bart de Baets verbeeldt met Lego de worsteling die de ontwerper ervaart wanneer hij wordt gevraagd om over tentoonstellen na te denken. Wat blijft er over van de herinnering aan het spelen met Lego, als de blokjes nu als ontwerpmethode worden ingezet?

Meer info over de expositie en de kunstenaar
Bart

15.05.2016 - Our Polite Society – ‘Guiding Light’

Guiding Light, een iconisch lichtsculptuur van grafisch ontwerpbureau Our Polite Society. Zij ontwierpen speciaal voor het museum een driedimensionaal neon object dat verwijst naar zowel de kerkelijke geschiedenis van Paradiso als haar huidige functie als poppodium

Meer info over de expositie en het ontwerpbureau
Guiding light

08.01.2016 - Tereza Ruller - ‘Shadows of Paradise’

‘Exposure to mass media arouses fear. Even if the frightening scenarios are fictional they blind us and make us unable to act. Fortunately, we can train to overcome this stream of dread. Come break the spell of apprehension during an enchanting ritual.’

Tweede exposant in het museum is Tereza Ruller (Tsjechië, 1988). Tereza Ruller is ontwerper en beeldend kunstenaar en onderzoekt in haar werk de verbinding tussen performance en grafisch ontwerp. Ze leidt daarbij een eigen onderzoekslab, ‘Action to Surface’, waarin ze de resultaten van haar ontwerppraktijk test.

Meer info over de expositie en de kunstenaar
Paradiso Shadows Tereza Ruller web2

16.05.2015 - Lernert & Sander x 10-jarig bestaan van De Jeugd van Tegenwoordig

De eerste tentoonstelling van het small museum was van kunstenaarsduo Lernert & Sander. Zij maakten nieuw werk in samenwerking met de Jeugd van Tegenwoordig, met een knipoog naar het tienjarig bestaan van de band.

Meer info over de expositie en de kunstenaars
Schoonmoeder kleinmuseum