Programma

Toegankelijkheid

Paradiso Main Hall leeg

Paradiso is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Ons gebouw heeft meerdere zalen en dat betekent dat er soms verschillende programma’s tegelijk plaatsvinden. Hieronder vind je informatie over de toegankelijkheid van elke zaal en meer informatie om jouw bezoek naar een zaal van Paradiso zo aangenaam mogelijk te maken.

Algemeen

Ingang
Wanneer je met rolstoel naar Paradiso wilt komen, adviseren we je op tijd aanwezig te zijn bij de zij-ingang van Paradiso. De openingstijd is te vinden via de betreffende programmapagina op onze website. De zijingang bevindt zich (vanaf de straat bekeken) aan de linkerzijde van het gebouw en is bereikbaar met een ramp. De helling hiervan heeft een hellingshoek van 7,5 graden en een hellinggetal van 14,1 procent.

Tickets

Tickets en lidmaatschappen worden in dit geval gelijk bij de zijingang gescand. Eventuele begeleiding heeft geen ticket en lidmaatschap nodig.

Lift

Verder is er een mogelijkheid om bij de receptie een sleutel van de personenlift te krijgen. Met de lift kom je bij het rolstoeltoegankelijke toilet in de kelder en de verschillende ruimtes (Bovenzaal en balkons) bereikbaar. De afmetingen van de personenlift zijn: Breedte: 80cm, diepte: 140cm, hoogte: 199cm. Max. 375kg.

Lockers

Paradiso heeft lockers die ter plekke, middels QR-code en smartphone te reserveren zijn. Na betaling krijg je van het systeem automatisch een lockernummer. De locker kan zich zowel op de begane grond als op de eerste verdieping bevinden en is ook niet altijd op persoonlijke ooghoogte. Bij de receptie kan je hierin worden geassisteerd.

Begeleiding en hulphonden

De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding mee te nemen naar festivals en concerten in plaats van een hulphond. Een concert kan mogelijk schadelijk zijn voor de hond.

Zitplaatsen/gebruik van de lift

De Grote Zaal heeft op het balkon zitplaatsen. De Bovenzaal heeft geen vaste zitplaatsen. Heb je daar een zitplaats nodig? Dan kun je bij binnenkomst bij de receptie om hulp vragen. Dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden.

Overig

Let op: Paradiso heeft geen eigen rolstoelen. Al onze barren zijn cashless.

Extra informatie per zaal

Grote zaal
Op het balkon van de Grote Zaal (bereikbaar met de personenlift) is er ruimte voor rolstoelen. Houd rekening met drukte. Let op: Entree van het balkon gaat middels vier zware, relatief smalle, geluidswerende deuren. De receptionist of portier kan, wanneer gewenst, meelopen om deze te openen. De balkondeuren zijn elk 73 cm breed. Het balkon is voorzien van een balkonbar. De hoogte hiervan is 120 centimeter.

Bovenzaal

De ingang van de Bovenzaal bevindt zich in de hal op de eerste verdieping, direct links bij de uitkomst van de lift. De deur van de Bovenzaal is 73 cm breed. De Bovenzaal is voorzien van een eigen bar (aan de achterzijde van de zaal). De hoogte hiervan is: 120 centimeter.

Kelder

Het café in de kelder is voor en na de concerten geopend voor drankjes. Tijdens clubnachten soms een extra zaal met programma. De hoogte van de bar is 120 centimeter.

Tolhuistuin (locatie in Amsterdam Noord)
In de verschillende zalen zijn rolstoelplaatsen aanwezig. Meer informatie over de toegankelijkheid vind je in de FAQ van Tolhustuin via hun website.

Parkeerplekken en taxi

Parkeerplekken
Paradiso heeft geen eigen parkeerplekken. De dichtstbijzijnde parkeergarage met mindervalide plekken is Q-Park Byzantium, gevestigd op Tesselschadestraat 1G, 1054 ET Amsterdam.


Taxi's 
Taxi's mogen via de Zieseniskade tot aan het Kleine Gartmanplantsoen, naast Paradiso komen. De Zieseniskade is vanaf 19:00 gestremd met een paal. Om de paal te laten zakken, kan er middels een knop op de paal worden gebeld naar Paradiso. Taxi's mogen niet tot voor de deur aanrijden. Hiervoor is een ontheffing nodig.

Taxistandplaatsen in de buurt zijn:

  • De taxistandplaats voor het Hardrock Hotel (voormalig Hotel Americain)

Prikkelarme ruimtes

Veel van onze evenementen maken gebruik van stroboscopische verlichting en/of rookeffecten. Houd hier rekening mee als je een evenement bezoekt.

Tijdens concerten
Tijdens concerten is het café in de Kelder het meest prikkelarm. Met uitzondering is deze tijdens concerten gesloten. Het is ook mogelijk om even naar buiten te gaan. Vraag daarvoor bij de portier om een stempel, zodat je ook weer terug naar binnen kunt. 

Tijdens clubnachten
Tijdens clubnachten wordt er soms, maar niet altijd, een chill-area gerecreëerd in de Bovenzaal. Ook tijdens clubnachten is het mogelijk om even naar buiten te gaan. Vraag daarvoor bij de portier om een stempel, zodat je ook weer terug naar binnen kan. Voel je je echt niet goed of heb je op de avond zelf nog iets nodig? Vraag altijd onze collega's om hulp of advies.