What's on
Zonneprijs finale

Zonneprijs Finale

Zonneprijs Finale

Thursday 1 June 2023

Thursday 1 June 2023

In Paradiso - Main Hall

Doors: 18:00, Main programme: 19:00

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, hiermee kun je naar verschillende indieconcerten op diverse locaties in Amsterdam. Aanmelden is verplicht en kan via de link onderaan deze pagina. Meer informatie vind je op indiestad.nl.

Kaya • Yodel Queen • Elmer • Figi • Muylike • dorpsstraat 3 • Amor Jan Modaal

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens de voorgaande acht voorrondes in 't Zonnehuis hebben de deelnemers een plek in de finale weten te veroveren. Deze avond vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Acht optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van acht optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens de finale van Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • DJ Josie Pop

Kaya
Alternatieve folk gedragen door een driekoppige band. Klinkt als een regenwolk die stiekem ook wat zonnestralen laat zien. De nummers van Juyane Kaya zijn zowel ingetogen als explosief. Haar kwetsbare zang en ritmische gitaarspel worden aangevuld door kolossale basgeluiden van Ruben Alvarez Solano en veelzijdige drumpartijen van Pim de Roij. Als geheel nemen ze je mee op hun wolk van geluid.

Yodel Queen

De jonge Amsterdamse punk-rock band Yodel Queen maakt post-yodel schlagerpunk, terwijl ze met één been in de biechtstoel staan. Zet je oren schrap voor een verfrissende kijk op waar muziek en tekst allemaal over kan gaan.

Elmer

Elmer is een rapper en producer uit Amsterdam Noord, en is het alter ego van actrice Merel Pauw. Elmers muziek is energieke electro-funk, gevuld met brutale teksten en diepe persoonlijke thema's als gender, seks en zelfhaat. Elmers missie is om de Nederlandse hiphop scene diverser, theatraler en eerlijker te maken… met een shitload aan smerige grappen. Hun muzikale inspiratie komt van Peaches, de Jeugd van Tegenwoordig en Charlotte Adigéry.

Figi

Figi (Vijay Weemhoff) heeft een missie om schoonheid naar de dansvloer te brengen. Live wordt hij bijgestaan door Gaël Hutubessy op toetsen en gitaar, en Isha Scheenaard op de bas. Als band zorgen ze voor een groovy, dansbare live-ervaring waarin ze nieuwe demo's, exclusieve edits en releases laten horen die doen denken aan proto-house, boogie, disco en funk.

Muylike

Muylike is het project van songwriter & producer Stijn Post. Vanuit zijn studio in Utrecht produceert hij opbeurende indie-pop met gelaagde, koorachtige stemmen en catchy gitaarmelodieën. De band is geselecteerd door 3voor12 talent voor de Popronde, en speelde eerder in het voorprogramma van Chef'Special, en de Britse indie-pop band Cassia.

dorpsstraat 3

De muziek van dorpsstraat 3 balanceert tussen post-punk en synthwave. De band haalt inspiratie uit allerlei soorten muziek die zowel geografisch als historisch gezien uit verschillende hoeken komen. Soms lijkt het wel alsof deze invloeden altijd al bij elkaar hoorden, en soms brengt het je in de war. Op deze manier vertelt dorpsstraat 3 verhalen die je nog nooit hebt gehoord.

Amor

Amor van Rij is een performer en allround muzikant uit Nederland. Je kent Amor wellicht als oprichter, zanger en songwriter van de alternatieve/indie band Amor (voorheen The Visual). Amor trekt de aandacht met een krachtige performance en weet je te raken met een betoverend en verleidelijk stemgeluid. Wees niet verbaasd als je een beetje kippenvel krijgt bij het horen ervan. De muziek trekt vergelijkingen met artiesten als Mazzy Star, Cigarettes After Sex en Jeff Buckley

.Jan Modaal
Jan Modaal schrijft punk-smartlappen. Zijn debuut 'Wil je dood ofzo?' is uitgekomen in 2020. In vier snijdende, scheurende stukken zet Jan zijn visie op de wereld uiteen. Hard, aanstekelijk en recht voor zijn raap. Jan Modaal is een man van het volk, de schelle stem van een generatie.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

Kijk en luister naar alle acts van Zonneprijs op YouTube en Spotify

Zonneprijs playlist op Spotify

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on