What's on
Zonneprijs web

Zonneprijs #2 Lena Hessels - Milkboy - Talks Make Do - Cardigan Inn - De Lieverds

Zonneprijs #2 Lena Hessels - Milkboy - Talks Make Do - Cardigan Inn - De Lieverds

Thursday 2 November 2023

Thursday 2 November 2023

In Zonnehuis

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

MILKBOY• Cardigan Inn • De Lieverds • Lena Hessels • Talks Make Do

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

View event on Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • MILKBOY
  • Cardigan Inn
  • De Lieverds
  • Talks Make Do
  • Lena Hessels

MILKBOY
Postpunktrio MILKBOY is een samenwerking tussen Robin Stark, Rafael Kooistra en Sam Broekman. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘sad and angry’ met een vleugje agressieve hype. Verwacht snelle drums en zweterige moshpits. Ideaal voor wie even wat stoom wil afblazen en aan de realiteit wil ontsnappen.

Cardigan Inn
Cardigan Inn is een jonge postpunkband die de grenzen tussen genres verlegt door middel van originele composities die resoneren met een breed publiek. Geïnspireerd door diverse artiesten als The Cure, Parquet Courts en Thee Oh Sees, creëert Cardigan Inn pakkende, melodieuze en goed geschreven nummers, die gegarandeerd je voeten van de vloer doen komen.

De Lieverds

Nederlandstalige muziek stroomt momenteel over van de boze liedjes en dat is ook goed te verklaren: er heerst veel ontevredenheid onder de jeugd. "Maar we mogen de liefde niet vergeten!", aldus De Lieverds. De Lieverds zijn jong, verliefd en niet te breken. Ze maken het hun missie om het liefdesvuur weer te ontsteken op de Nederlandse podia, met sterke nummers die het verdienen om een groot publiek te bereiken.

Talks Make Do
Talks Make Do geeft een zekere blijk van ongemak met de moderne wereld. Overigens klinkt de muziek allerminst weemoedig, maar eerder optimistisch. Deze combinatie doet denken aan 80’s New wave en bands zoals The Smiths en The Style Council. 
In juni bracht de band hun debuutsingle 'Ripples' uit, geïnspireerd door de samenwerking tussen Brian Eno en David Byrne, die New Wave een nieuwe dimensie gaf door er percussie-invloeden
uit de afrobeat aan toe te voegen. Deze inspiratie vormde tevens de basis voor het opnameproces van de gehele EP, die in het najaar van 2023 zal verschijnen.

Lena Hessels
Lena Hessels maakt verleidelijke en abstracte electro-pop songs met een hypnotiserende donkere toon en afwisselende speelsheid. Dit is het geluid van een muzikant die geniet
van de mogelijkheden van de studio en overtuigd is van haar stem. Zelfbewust en vastbesloten markeert Lena Hessels de opkomst van een nieuwe, onweerstaanbare popartiest.

Gratis met Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op Youtube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

How to get to Zonnehuis

Zonnehuis is on Zonneplein 30a in Amsterdam North. Parking is free around this monumental building. The closest ferry to Zonnehuis is the NDSM-werf ferry. From there you can take a cab or bicycle, both getting you to the venue in about 10 minutes.

Paradiso Programme

What's on