What's on
Paradiso

Yuri Honing - Winterreise 6: Gabriel Rios, Erik Bosgraaf

Yuri Honing - Winterreise 6: Gabriel Rios, Erik Bosgraaf

Saturday 29 December 2012

Saturday 29 December 2012

Ieder jaar viert saxofonist/componist Yuri Honing aan het eind van het jaar een muzikaal feest in Paradiso. Honings muzikale universum is onbegrensd: van klassiek tot rock en van jazz tot pop. Dit keer vergezellen blokfluitist Erik Bosgraaf en popmuzikant Gabriel Rios hem op deze Winterreise.

Blokfluitist Erik Bosgraaf gaat het muzikale gesprek aan met Yuri Honing. Een spectaculair concert waarin oude muziek net zo nieuw blijkt te zijn als nieuwe muziek oud! Honing speelt standards en liederen van Schubert, Bosgraaf muziek uit de barok. Beiden spelen deze muziek in het heden en vinden het onderscheid tussen oude en nieuwe muziek maar onzin. Bosgraaf en Honing houden de Brandenburgse Concerten van Bach op een andere manier tegen het licht.

Gabriel Rios, de charmante Puerto Ricaanse/Vlaamse muzikant (die tegenwoordig in New York woont) brak een jaar of zes geleden door met zijn vrolijke, zomerse hit ‘Broad Daylight’ en wist een breed publiek aan zich te binden: van North Sea Jazz tot Lowlands en speelde op zo’n beetje alle podia van de lage landen. Tijdens Winterreise worden zijn liedjes in een nieuw jasje gestoken.

De avond zal geopend worden door Yuri zijn eigen Acoustic Quartet bestaande uit basgitarist Mark Haanstra (Amsterdam), drummer Joost Lijbaart (Amsterdam) en contrabassist Ruben Samama (New York).

Paradiso Programme

What's on