What's on
Paradiso

Women in Paradise

Women in Paradise

Monday 14 February 2011

Monday 14 February 2011

De vijfde aflevering van onze Women in Paradise Clubnights. Een maandelijkse talkshow met live-optredens, in de kelder van Paradiso. Hosts Marynka Nicolai-Krylova en Anousha Nzume interviewen sterke, interessante vrouwen (en op 14 februari ook mannen) die vertellen over de grenzeloze mogelijkheden die de veranderende samenleving biedt. Hoe grijpen ze kansen, hoe maken ze hun leven tot succes? Een avond met informatieve gesprekken, ruimte voor netwerken, muziek en dans.

Sara Kroos staat voor ontwapenen en kietelen. Diepere inhoud, geen simpel vermaak. Humor, charme, intuïtie, provocatie, een grote mond en een groot hart brachten haar grote successen. Ze won het Leids Cabaret Festival, behaalde met ‘de Lama’s’ de Televizierring, is door schouwburgen geëerd met de Neerlands Hoop Cabaretprijs, schreef een kinderboek, heeft een column in Viva, bracht al vier cabaretsolo’s uit en een cd met theaterliedjes.

Gaby Moreno zingt met haar prachtige soulstem in het Engels en Spaans country ballads, indierock en funky bluesnummers. Dit natuurtalent krijgt haar toehoorders al stil tijdens de soundcheck. Ze won de John Lennon-songwritersaward in 2006, toerde met Tracy Chapman en nam een album op met “hipster sympathisant” Van Dyke Parks, dat haar de Los Angeles Women in Music Comet Award 2010 opleverde. Ook won ze een Emmy met de titelsong van de Amerikaanse comedyserie ‘Parks and Recreation’. Haar onweerstaanbaar funky nummer ‘Greenhorn Man’ figureerde in tv-programma's als ‘Lincoln Heights’, ‘Ghost Whisperer’ en MTV's ‘The Hills’.

Pantoufle: Drie jonge musici, Renée (gitaar/lead), Robin (akoestische bas) en Mark (cajón), brengen mooie, melancholische en verfrissende muziek. Hun droom om ooit in Paradiso op te treden wordt vanavond werkelijkheid. www.pantouflemusic.nl

Alissa Nicolai, geboren op 03-03-93, weet nu al wat ze wil. Met behulp van video’s brengt ze zang, dans en mode bij elkaar. Met haar stem improviseert ze live de soundtrack bij haar video’s, waarmee ze iedereen kippenvel bezorgt.

De volgende clubnight is op maandag 12 april. Maar eerst is er op dinsdag 8 maart in de grote zaal van Paradiso voor de zesde keer het Women in Paradise Festival, georganiseerd rondom Internationale Vrouwendag.

Paradiso Programme

What's on