What's on
Paradiso

Women in Paradise

Women in Paradise

Monday 6 June 2011

Monday 6 June 2011

Women in Paradiso Clubnight is een maandelijkse talkshow met live-optredens. Women in Paradise ontstond in 2005 als een jaarlijks festival ter viering van Internationale Vrouwendag (8 maart). De programmering gaat uit van de kracht van de vrouw en bestaat uit sterke, inspirerende vrouwelijke artiesten, kunstenaars, schrijfsters en andere gasten.

Hosts Marynka Nicolai-Krylova en Anousha Nzume praten met ze over de grenzeloze mogelijkheden die de veranderende samenleving biedt. Hoe grijpen deze vrouwen hun kansen, maken ze hun leven tot succes? Een avond vol met informatieve gesprekken, muziek en dans in de kelder van Paradiso. Mannen zijn welkom.

Gasten tijdens deze editie zijn:

Liesbeth Esselink, als componist werkzaam als Solex, rijgt zij samples en loops aaneen tot een dansbaar geheel. Ze maakte zes studio-albums, deed radiosessies bij de BBC en toerde door Europa, Amerika en Azië.

Onder de naam Solex Ahoy reisde Esselink in de zomer van 2008 per boot door alle Nederlandse provincies en nodigde ze muzikanten uit om te improviseren bij een tapeloop. De sessies werden verwerkt in twaalf nieuwe nummers en fimpjes. Vanavond worden drie van deze filmpjes vertoont.

Tamara Doloechanova biedt begeleiding en behandelingen aan mensen die op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel vlak belemmeringen ervaren. Haar bedrijf “Body Mind Healing” biedt uitgebreide psychotherapie aan voor allerlei mentale, geestelijke en lichamelijke problemen, en richt zich op het oplossen of hanteren van problemen.

Live-optredens van:

Mieke van Veen - puur, authentiek, met een jazzy folk vibe.
Wonderband (Moskou) – Sacha Rakhmankova (vocal) en Anna Rezinkina (fluit, sax) met de Portugese dj Paulo Fino. Ze mengen wereldmuziek, folk en electronica.

Women in Paradise wordt op iedere eerste woensdag van de maand om 22.00 uur uitgezonden op Salto 1. Dit is de laatste aflevering voor de zomer!
Paradiso Programme

What's on