What's on
Wilco

Wilco + Ken Stringfellow

Wilco + Ken Stringfellow

Sunday 16 June 2019

Sunday 16 June 2019

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 17:30, Main programme: 20:30

Wilco speelt ook op zaterdag 15 juni in Paradiso. De concerten in Paradiso zijn uitverkocht. Wel zijn er nog tickets voor het concert van Wilco in TivoliVredenburg op 23 september

Al 25 jaar lang weet Wilco een brug te slaan tussen indierock en alt-country. Met frontman Jeff Tweedy aan het roer werd de band in 1994 opgericht na het uiteenvallen van Uncle Tupelo. Samen met bassist John Stirratt is hij de constante factor van de band, die wel al vanaf 2004 in dezelfde bezetting speelt. Tien langspelers verschenen er door de jaren heen, waarvan 'Yankee Hotel Foxtrot' het grootste verkoopsucces was. Het laatste album 'Schmilco' dateert uit 2016, maar liefhebbers van muziek van Tweedy's hand kunnen ook regelmatig genieten van solo-materiaal van het muzikaal genie, zoals in 2017 met album 'Together At Last' en de snelle opvolger 'WARM' een jaar later. Met een breed repertoire dat eigenlijk niet in één of enkele genres te vatten is, weet Wilco telkens opnieuw verrassend uit de hoek te komen en is de populariteit van de band nog altijd groeiende.

Support: Ken Stringfellow

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Wilco
  • Ken Stringfellow
Hqdefault 181127 142922

Wilco

Summer Noon

Hqdefault 181127 142922 1

Wilco

Someone to Lose

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on