What's on
Weval website

Weval + Ferdous

Weval + Ferdous

Saturday 25 November 2023

Saturday 25 November 2023

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 18:30, Main programme: 20:30

Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

Het Amsterdamse elektronische duo Weval bestaat uit producers Harm Coolen en Merijn Scholte Albers. Weval verscheen in 2013 internationaal ten tonele met het indrukwekkende debuut 'Half Age EP'. Het duo heeft door de jaren heen een uniek geluid ontwikkeld dat inspiratie put uit genres als funk, house, techno en klassieke muziek en dit combineert met een laag emotionele synthesizers, kippenvelopwekkende melodieën en hypnotiserende teksten.

Eerder dit jaar gaf het duo in Bitterzoet al een voorproefje van 'Remember', hun nieuwste plaat die in maart verscheen op Ninja Tune's Technicolour. Het album staat voor de muzikale reis die Weval de afgelopen jaren maakte, en hoe nostalgische herinneringen in de loop van de tijd van je vervreemd of geromantiseerd raken. Dit thema klinkt sonisch door in de hele plaat, wanneer zwaar vervormde beats omhoog gestuwd worden door euforische, bombastische melodieën.

Support: Ferdous
Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlands-Afghaanse Ferdous, die al vroeg in zijn solocarrière banen weet te breken met zijn aanstekelijke tracks die hij zelf schrijft, produceert en opneemt. Na zijn succesvolle popavontuur als onderdeel van Klyne, is Ferdous het resultaat van zijn drang om zijn eigen werk te creëren, wat hij doet met een frisse mix van synthpop, hiphop en elektronische muziek gepaard met indrukwekkende visuele kunst.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Weval
  • Ferdous

Luister naar 'Remember'

Weval live

Weval live

3voor12 Radio

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on