Paradiso

Welcome To The Future

Welcome To The Future

Saturday 1 October 2016

Saturday 1 October 2016

Line-up:
Quazar (classic line up live), Steve Rachmad, Shinedoe, Anonym, Dorine Dorado, Julien Chaptal (live), Spaceandtime, Daniel Sanchez, Kid Culture, Dano, JP, Paul Jay, Cellie, Eton Crop (live), MC Stretch, MC Complicated, Sophia Sintos presents Adem, Gert Hoek Northern Lights Show

Afgelopen lente was het 25 jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met QUAZAR. De Amsterdamse house- en techno-pioniers, die zojuist een eerste wereldhit hadden gescoord met ‘The Seven Stars’, maakten hun live debuut tijdens de roemruchte Atmosphere-tour - een door Nederland rondreizend partycircus met naast Quazar ook de groepen Eton Crop en Surkus.

De Quazar-sound vond zijn inspiratie in Chicago house en acid, Detroit-techno en de unieke, bruisende vibe van de eerste Hollandse houseparty’s – van de RoXY en Mazzo tot de illegale feesten in het Amsterdamse havengebied. Het was een sound die resoneerde met de hele wereld, zodat de Quazar releases populair werden bij internationale grootheden als Laurent Garnier, Sven Väth, Darren Emerson, Dave Angel, Colin Dale, Jeff Mills en andere Detroit-dj’s.

Maar ook live groeide Quazar al snel uit tot een van de bijzonderste acts van de nieuwe scene, zoals de groep bewees tijdens het hoogtepunt van de Atmosphere tour van ’91: het optreden in een uitverkocht Paradiso. Sindsdien zou de groep regelmatig terugkeren in de Amsterdamse poptempel. Zo gaf ze hier vanaf 1993 eigen feesten, Welcome To The Future, die uitgroeiden tot een begrip dankzij legendarische nachten met artiesten als als Underworld, Speedy J, Ken Ishii, Slam, Derrick May, Tom Middleton en vele anderen.

Na negen jaar feesten in Paradiso, verhuisde WTTF in de nieuwe eeuw naar Studio 80. Gelijktijdig groeide het uit tot een festival van formaat, dat jaarlijks wordt gehouden in natuurgebied het Twiske bij Landsmeer en inmiddels zo’n 25-duizend bezoekers trekt.

Maar op zaterdag 1 oktober keert Welcome To The Future voor een speciale editie eenmalig terug in Paradiso, om aldaar het 25-jarige jubileum van Quazar te vieren. Een uitgelezen kans voor iedereen om de meeslepende, extatische vibe van de originele feesten in Paradiso nog eenmaal te ondergaan of - voor de nieuwe generatie -  om die eindelijk een keer te kunnen meemaken. 

Het gezelschap rond Gert van Veen zal ook alles uit de kast halen om het een extra bijzonder feest te maken. Zo staat, voor het eerst sinds 1993, zangeres Farida Merville met de groep op het podium - in classics als ‘Fast forward into the future’, ‘Last train to paradise’, ‘Change for the better’ en ‘Break away’. Voor deze speciale gelegenheid is een extra grote podiumband samengesteld met vele oude bekenden, onder wie ook danseres Sophia Sintos, nog even wild en energiek als in de 90’s, en andere bandleden die in de afgelopen 25 jaar deel uitmaakten van Quazar, zoals MC Stretch, Nigel Coughlan, danseres Jantiene Maier en producer Jobez.

Uitsluitend toegang 18 jaar en ouder. Bij twijfel wordt legitimatie gevraagd.Paradiso Programme

What's on