What's on
Paradiso

Voltage Control Amsterdam

Voltage Control Amsterdam

Saturday 21 January 2017

Saturday 21 January 2017

Voltage Control Amsterdam brengt je de de spannendste modular synth optredens in Amsterdam.

Altijd een gevarieerde line-up met cutting edge artiesten uit de modular scene voor de liefhebbers van noise, ambient, experimenteel of dance.

In de kelder van Paradiso hebben we de perfecte locatie gevonden voor optredens.  Intiem met karakter, en waar het eventueel ook helemaal  los kan gaan.

Jos Smolders
Jos Smolders heeft een lange geschiedenis in de Nederlands elektronische en elektro-acoustische underground scene. Zijn muziek carrière begon toen hij 14 was en zijn eerste release was 10 jaar later. Sindsdien is zijn muziek verschenen op labels als Midas Music, Korm Plastics en Staalplaat. Jos Smolders was tevens een van de oprichters van de band THU20.

Zijn muziek stijl heeft zijn oorsprong in de klassieke elektronische en elektro-acoustische tradities. Daarin heeft Jos Smolders zijn eigen onnavolgbare weg gevonden, wars van elke hype. Zijn optredens zijn tegelijkertijd contemplatief en explosief.

Danny de Graan
Onbevangen openheid, het verbinden van verschillende klankwerelden en een enorme scheppingsdrang – dat is Danny de Graan (1973) ten voeten uit.
De Graan is een componist die regelmatig over de heg van de klassieke muziek heen kijkt. Hij komt zelfs oorspronkelijk van de spreekwoordelijke buren. Ooit begonnen als wederhelft van een technoduo (een genre waar hij nog steeds in werkzaam is als Dan Grain) werkt hij aan een eigenzinnig oeuvre. Wars van hokjesdenken, vaak voor spannende combinaties van instrumenten, elektronica, en onalledaagse klankbronnen.

Bovendien heeft De Graan ruime ervaring als live performer, is hij geen zolderkamercomponist en bepaald niet bang uitgevallen als het op experimenteren aankomt. Zo maakte hij met With(out) Words als één van de eersten een compositie voor iPad en ensemble, componeerde hij met Feed My Speaker een feedback-landschap voor speakers en microfoons, en klinkt in Forma een 31-toonsorgel als een vlucht vogels in de zomerlucht.
Verwacht het onverwachte! 

KUJO
Kujo is een geluidskunstenaar uit Beiroet. De filosofie achter zijn muziek loopt paralel met met het concept van zijn platenlabel Modular Mind:  het verleden en culturele achtergronden te erkennen en middels electronische experimenten, een sonische ervaring hiervan te creeren.  
De muziek van Kujo staat als een huis en ligtals een deken in de ruimte. Verwacht veel sub bassen! 

Paradiso Programme

What's on