What's on
Vo Vx Paradiso

Vincent op Vrijdag x Paradiso

Vincent op Vrijdag x Paradiso

Friday 31 May

In Van Gogh Museum

Doors: 19:00, Doors close: 23:00, Main programme: 19:00

Begin je weekend goed tijdens Vincent op Vrijdag, hét event waarop je het Van Gogh Museum op een nieuwe manier ervaart. Vincent op Vrijdag viert al jaren culturele diversiteit waarin ze samenwerken met verschillende culturele organisaties, kunstenaars, artiesten en jonge initiatieven. Op 31 mei krijgt Paradiso het stuur in handen om zelf een invulling te geven aan deze avond. 

Dromen
Stap in een droomwereld en ontdek wat er verborgen ligt in het onderbewuste. Onderzoek wat je dromen betekenen, zie de elementen van het onderbewuste in Van Gogh en kunstenaar Matthew Wong, of beleef een collectieve staat van halfslaap met de hele zaal. Een volle bak aan kunst, een prachtige tentoonstelling met een eclectische selectie van performances en workshops.

Geniet van een volle bak aan kunst, een prachtige tentoonstelling en een lekkere, eclectische selectie van performances en workshops.

Live-optredens
WordUp neemt je mee op een ontdekkingstocht over dromen met poëzie en spoken word. Kinnfolk bouwt met de Droomkaraoke een feestje met tunes rond het thema. En in Dreamscape nemen Young Hoops, Raluna Mystic en Fae Fortune je mee door een cabaret met een mix van dans, burlesk en komedie.

Line-up

Other location

  Programma

  Club de Hoop
  Hele avond
  In Cub de Hoop kun je terecht om te dansen op sets en performances van verschillende artiesten en dj’s. Verwacht deze avond nachtmerrieachtige sounds. Dus trotseer je donkerste dromen op sets en experimentele performances van Evenlyn Palace, Odete en Wuxing. Deze line-up is samengesteld door Alternative Planet FM.

  Theo’s terras
  Hele avond

  Ook deze avond is het terras in het Atrium weer voor je uitgestald. Geniet van verschillende hapjes die je kunt bestellen bij je favoriete drankje.

  Workshops
  Verschillende starttijden

  Onderzoek je dromen in een dagboekcursus van Emma van Meijeren of schilder je dromen met Mikidou Life Drawing.

  Rondleidingen
  Vanaf 20 uur

  Er is veel meer te ontdekken in kunst dan je soms denkt. Comfy Community* neemt je mee op een bijzondere rondleiding die ze speciaal voor deze avond hebben ontwikkeld.

  *Comfy Community zet zich in om mentaal welzijn bij jongeren te vergroten. Zij organiseren regelmatig creatieve activiteiten en wandelingen door de natuur.

  Over de performers

  Young Hoops komt uit Australië en woont nu in Amsterdam. Ze maakt shows waarin ze theater, circus en poëzie op een unieke manier combineert.

  Raluna Mystic
  is een danseres die inspiratie haalt uit buikdansen, burleske, flow arts en paaldansen, en zo zorgt voor een mystieke en gracieuze sfeer.

  Fae Fortune
  is een burlesk danseres en dansleraar die dol is op spelen en creëren, en daarbij iedereen wil betrekken. Ze is een showgirl met een scherp randje die wil verleiden en verrassen.

  Word Up
  zet zich in voor inclusie en diversiteit met spoken word en poëzie.

  Kinnfolk
  is een R&B / hiphop karaoke en singalong feest waar iedereen welkom is en waar je onvergetelijke momenten beleeft. Het idee voor Kinnfolk komt van vijf vrienden die graag willen dat mensen zich met elkaar verbonden voelen. Ze wilden een veilige plek creëren waar je jezelf kunt zijn en waar je kunt genieten van een leuke avond.

  How to get to Van Gogh Museum

  Paradiso Programme

  What's on