What's on
Paradiso

Vaudou Game, Black Flower – Ticket to the Tropics

Vaudou Game, Black Flower – Ticket to the Tropics

Friday 27 January 2017

Friday 27 January 2017

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017, die vanaf 1 december 2016 verkrijgbaar is: paradi.so/TttTPas2017. Meer informatie: www.tickettothetropics.nl/pas.


Dubbele albumpresentatie van Vaudou Game en Black Flower.
Dj Roel de Boer.

Vaudou Game, ontsproten aan het brein van bandleider Peter Solo, mengt de harmonieuze zang typerend voor de rituele voodooceremonies in Togo en Benin met 70’s Afro-funk, Blues en Soul. Gilles Peterson van de BBC is fan van het eerste uur. In september brachten ze hun tweede album ‘Kidayu’ uit, waarop ze nog meer klinken als de grote bands uit de gouden eeuw van de Ethiopische dansmuziek en tegelijkertijd hun grootste inspiratiebron –de soul en funk van James Brown- door de muziek heen klinkt.

De aanstekelijke en psychedelische Ethiodubjazz van het Belgische Black Flower klinkt alsof John Zorn in de huid van Fela Kuti kroop en daarbij de hersenkronkels van Mulatu Astatke kaapte. Saxofonist Nathan Daems wist een eigenzinnige band om zich heen te verzamelen, de bandleden maakten eerder deel uit van Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Lady Linn en Absynthe Minded en hebben samengewerkt met Calexico, Beck, dEUS en Los Callejeros. Op hun tweede album Artifacts (2016) kruisen Oosterse invloeden, Ethiodub en jazz elkaar moeiteloos.

Paradiso Programme

What's on