What's on
W481 1063851 Tiny Triptych 3 uitsnede

Tiny Triptych #3 Adrian & Gidi

Tiny Triptych #3 Adrian & Gidi

Monday 4 February 2019

Monday 4 February 2019

In Paradiso - Main Hall

Doors: 12:00, Main programme: 12:00

The Small Museum presenteert Tiny Triptych; een expositie in drie delen over religie en popcultuur, in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso. Deelnemende kunstenaars zijn Annegien van Doorn, Simon Wald-Lasowski en Adrian & Gidi. Zij tonen achtereenvolgens één werk, ruim een maand in het museum te zien is. Derde en laatste in de  serie is het fotografen duo Adrian & Gidi, te zien van maandag 4 februari tot dinsdag 5 maart 2019.

Adrian & Gidi - een samenwerking van Adrian Woods & Gidi van Maarseveen – is een jong fotografie duo gevestigd in Amsterdam. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze beiden in 2010 afstudeerden. Sinds 2012 werken ze samen, gespecialiseerd in stilleven en productfotografie. Daarbij geven ze de voorkeur aan een speelse maar verfijnde benadering van werk. Ze werken graag met een breed scala aan materialen en technieken, waaronder papierkunst, papierkunst, piepschuim, plexiglas, miniaturen en hout.

Adrian & Gidi maakten voor The Small Museum een kunstwerk van opgestapeld gekleurd papier, waarbij duidelijk zichtbaar is dat er vele papieren op elkaar zijn geplakt - een referentie naar over elkaar heen geplakte concertposters en de vluchtigheid van de popcultuur. De bovenste laag van de stapel papier is een print van een foto waarin een compositie wordt getoond van opgestapelde minimalistisch geabstraheerde twee dimensionale instrumenten, gemaakt van ruw geverfd karton. De Matisse-achtige uitstraling visualiseert een geconstrueerd altaar van gefragmenteerde (muziek)elementen. Dat de bovenste laag vervangen is door hetzelfde beeld in een andere kleur refereert eveneens naar de vervangbaarheid van popmuziek, plus naar de maakbaarheid van hedendaagse verering. Grappige bijkomstigheid van het werk is dat de opgerolde bovenste laag een kruis vormt met de rest van het beeld. 

Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur.  In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

Met dank aan Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum en Stichting Niemeijer Fonds.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  Hqdefault 190507 153053

  The Coming of Cindy Claus - Trailer

  Accept the preferences cookies to view the video.

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on