Kiesmannen Paradiso 59

This is America - Verkiezingsshow met de Kiesmannen - 19:00 uur

This is America - Verkiezingsshow met de Kiesmannen - 19:00 uur

Monday 2 November 2020

Monday 2 November 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 18:15, Main programme: 19:00

 • Program is seated only
 • Limited tickets per person
 • Tickets only sold online

Vanwege de coronamaatregelen kon This is America - Verkiezingsshow met de Kiesmannen niet doorgaan. Op dinsdag 9 maart, één week voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021, zijn de Kiesmannen terug met de Grote Verkiezingsshow in Paradiso. Eerder gekochte ticket(s) voor This is America blijven geldig en kunnen gebruikt worden voor de Grote Verkiezingsshow op 9 maart 2021. Kaartkopers ontvangen meer informatie via e-mail.


Terwijl een ongekende pandemie door de wereld raast, en een daaruit volgende economische crisis de wereld teistert, staat het machtigste land ter wereld, de Verenigde Staten, op het punt om de koers van het land te bepalen. 

Joe Biden vs. Donald Trump (en Kanye!?).

Op 3 november sluiten de stembussen in The Land of The Free. Het land waarin je vandaag de dag praktisch miljonair moet zijn om president te worden, en biljonairs achter je moet hebben om te kunnen winnen. We zijn (wederom) getuige van groteske campagnes, fake-news verspreiding, slechte debatten en mogelijke beïnvloeding op de verkiezingen uit Rusland, China en Iran. 

De Republikeinen en Democraten lijken te zijn terechtgekomen in een spreekwoordelijke loopgravenoorlog; de polarisatie is groter dan ooit. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? 

Wat is de oorsprong van deze partijen en de huidige verdeeldheid? Hoe kunnen we het fenomeen Trump verklaren en begrijpen? Wat is er de afgelopen vier jaar gebeurd onder Trump en hoe moeten we kijken naar deze verkiezingen? En misschien wel het belangrijkste: wie wordt de nieuwe president van het (nu nog) machtigste land ter wereld? 

Op 2 november leiden de Kiesmannen je tijdens een interactieve show vol politieke analyse, muziek en satire dwars door het politieke landschap van de VS. Kun jij weer stoer doen bij de koffieautomaat. 

De Kiesmannen (Dylan Ahern, Floris Rijssenbeek & Jochem Jordaan) zijn politiek theatermakers met een achtergrond in sociale wetenschappen. Floris en Jochem woonden beide een tijd in de VS. Dylan niet - die doet daarom extra z’n best. Ze stonden eerder in o.a. een uitverkocht Paradiso, ITA, Stadsschouwburg Groningen, Bijlmer Parktheater, Stadsgehoorzaal Leiden en speelden ook in verschillende theaters door Europa. 

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on