What's on
Paradiso

The Weakerthans, Alamo Race Track, Sean Rowe

The Weakerthans, Alamo Race Track, Sean Rowe

Sunday 26 June 2011

Sunday 26 June 2011

Paradiso presenteert The Weakerthans, Alamo Race Track en Sean Rowe in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

The Weakerthans is een vier- en soms zeskoppige indierockband uit Winnipeg, Canada. In 1997 werd de band gevormd en in datzelfde jaar werd de debuutplaat ‘Fallow’ opgenomen en uitgebracht. Na het eigen land te veroveren brak The Weakerthans in 2003 met ‘Reconstruction Site’ door in grotere kring. Hoewel de rock soms stevig is en de band zijn muziek flink doorspekt met punkinvloeden, klinkt The Weakerthans ook ingetogen, melodieus en prachtig.

De Amsterdamse band Alamo Race Track oogst in eigen land veel lof met hun onlangs verschenen derde album ‘Unicorn Loves Deer’. De Volkskrant deelde maar liefst 5 sterren uit voor Alamo Race Track’s derde album; “Frontman Ralph Mulder schrijft liedjes zoals Marco van Basten voetbalde: zo mooi, zo gracieus, ongrijpbaar, altijd wegdraaiend naar de kant die je niet verwacht (…) intelligente pop met eindeloze verbeeldingskracht, zo rijk en avontuurlijk als popmuziek zijn kan”. Daarnaast heeft Unicorn Loves Deer inmiddels ook de USA bereikt, middels de prominente, veelgelezen website van Filter Magazine. “Combining elements of indie, folk and pop, Alamo Race Track are ready to take the US by storm with their hooky goodness,” schrijft FILTER. Daarnaast is het nummer Apples er te horen. Ze beschrijven het lied als “an upbeat tune fitting for any sunny day bike ride”.

Sean Rowe. Ontroerende Amerikaanse troubadour. Het is niet waarschijnlijk dat de Amerikaanse singer-songwriter Sean Rowe zijn luisteraars onberoerd achter laat. Hij heeft een mooie, zware stem, zingt soms teder en ingetogen en soms als bezeten door de duivel. Zijn teksten zijn beeldend, indringend en triest en de begeleiding op veelal alleen gitaar is sober en zacht. En daarmee past Rowe aardig in het rijtje van verre voorgangers als Leonard Cohen en Van Morrison. In 2003 verscheen het debuutalbum ‘27’, in 2009 gevolgd door ‘Magic’, dat in kleine oplage verscheen bij het label ANTI. Dat laatste prachtige album kwam pas begin dit jaar, tot vreugde van velen, ook in Nederland uit.
Paradiso Programme

What's on