What's on
Paradiso

The Day Hank Williams Died: The Bluegrass Boogiemen, Tim Knol, Douwe Bob e.a.

The Day Hank Williams Died: The Bluegrass Boogiemen, Tim Knol, Douwe Bob e.a.

Tuesday 1 January 2013

Tuesday 1 January 2013

The Bluegrass Boogiemen, Tim Knol, Douwe Bob, Cor Sanne, Djurre de Haan (Awkward I), Tineke Schoemaker (Barrelhouse), Parking Lot Pickers, Dick van Altena, Tangarine, Broeder Dieleman e.a. Concert met zit- en staanplaatsen in de grote zaal.

Op de achterbank van de Cadillac, die hem naar een optreden op 1 januari 1953 bracht - de band was al ter plaatse - is Hank Williams overleden. Drank en morphine hadden hun werk gedaan. Achter in de Cadillac werden lege bierblikjes en aantekeningen voor songteksten gevonden.

In zijn korte leven heeft Hank Williams zo’n 140 nummers geschreven. Niet alleen zijn indringende stem, maar ook zijn liedjes blijven indruk maken en inspireren. Hij heeft countrymusic veranderd. Zijn teksten zijn in strakke simpele taal, zelden een woord van meer dan twee lettergrepen, een weerslag van het leven jaren in de jaren ‘40-50, zijn leven. ‘I’ll Never Get Out Of This World Alive’ is de laatste single die tijdens zijn leven is uitgebracht.

Na zijn dood werd ‘Your Cheatin’ Heart’ uitgebracht; de single stond zes weken op nummer één in de Amerikaanse country-charts.

De lijst van nummers die Hank Willams geschreven heeft, laat zich lezen als een gedicht:

My Son Calls Another Man Daddy
I’m So Lonesome I Could Cry
Weary Blues From Waitin’
I Dreamed About Mama Last Night
Alone And Forsaken
Six More Miles To The Graveyard
I Don’t Care If Tomorrow Never Comes
Men With Broken Hearts
Pictures From Life’s Other Side
You Win AgainParadiso Programme

What's on