What's on
Foto AEGEAN Nieuw

The Aegean Project

The Aegean Project

zaterdag 30 maart 2019

zaterdag 30 maart 2019

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:15, Doors close: 04:00, Main programme: 20:00

Tickets aan de zaal: €20,- incl. lidmaatschap, excl. servicekosten
  • Program is half seated, half standing

Op donderdag 4 april vindt dit programma ook plaats in TivoliVredenburg, hiervoor zijn nog wel kaarten te koop via www.tivolivredenburg.nl

Liefhebbers van dit concert zijn mogelijk ook geïnteresseerd in de Mare Nostrum voorstelling op zaterdag 6 april in Podium Mozaïek.

Aansluitend op het concert kun je blijven voor de afterparty tot 4:00 uur!

Laat je meenemen op een muzikale ontdekkingsreis, met volksmuziek afkomstig van de Griekse eilanden en de kusten van de Egeïsche zee, de Klein-Aziatische kust, de havensteden Smyrna (Izmir), Thessaloniki, Piraeus en Alexandrië (Egypte). In de kleurrijke klanken herkennen zich zowel de liefhebbers van traditionele Griekse volksmuziek als de liefhebbers van muziek uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Deze bijzondere gelegenheidsformatie speelt uitvoeringen met verrassende instrumentale keuzes en songteksten met onderwerpen en invloeden uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Het concert is een productie van Stichting Marmoucha in samenwerking met de Opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur van de UvA en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS).

Dit optreden van de gelegenheidsformatie “THE AEGEAN PROJECT” is onderdeel van MARE NOSTRUM, een nieuw initiatief van stichting Marmoucha, waarbij muzikale kruisbestuiving rond het middellandse zeegebied wordt geïnitieerd.

Zie voor meer informatie www.marmoucha.nl

Muzikanten:

Kyriakos Petras: viool

Gavrilos Kokonas: zang, gitaar, bouzouki

Alper Kekeç: percussie

Marios Georgalas: Lavta

Sakis Mitkas: baglamas, gitaar, percussie, zang

Giannis Kadoglou: bouzouki, tzouras

Mark Nieuwenhuis: trompet

Vanessa Kourtesi: zang

Smaro Kystsidou: zang

Katerina Georgopoulou: presentatie


View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on