What's on
Paradiso

Teho Teardo & Blixa Bargeld

Teho Teardo & Blixa Bargeld

Monday 12 May 2014

Monday 12 May 2014

Dit concert is verplaatst van Paradiso naar De Duif. Reeds gekochte kaarten voor Paradiso blijven geldig voor het concert in De Duif. Adres: Prinsengracht 756, Amsterdam.

Concert met zitplaatsen.

Einstürzende Neubautenfrontman en voormalig gitarist van de Nick Caves Bad Seeds Blixa Bargeld en componist en multi-instrumentalist Teho Teardo treden op in de kerk De Duif, het enige concert in Nederland. Hun samenwerking heeft afgelopen jaar geresulteerd in het album ‘Still Smiling’. Live wordt het duo aangevuld met celliste Martina Bertoni.

Sinds Blixa Bargeld aankondigde dat “het gigantische monster Einstürzende Neubauten voor onbepaalde tijd op de bodem van de oceaan aan een winterslaap was begonnen”, heeft hij niet stilgezeten. Hij maakte een album met Alva Noto onder de naam ANBB en werkte vorig jaar mee aan ‘Desertshore’, een project rond de liedjes van Nico.

Zijn samenwerking met de Italiaanse (film)componist en multi-instrumentalist Teho Teardo begon met een filmsoundtrack en leverde, in het verlengde daarvan, het album ‘Still Smiling’ op. Hierop staan twaalf veelzijdige, toegankelijke liedjes wiens arrangementen een mooi contrast en tegelijkertijd organische symbiose vormen tussen de klassieke grandeur van strijk- en snaarinstrumenten en electronica, van vederlicht tot gitzwart. Blixa Bargeld zingt in het Engels, Duits en Italiaans en toont ditmaal een zeldzaam persoonlijke en intieme kant van zichzelf. Bargeld en Teardo hebben twee jaar lang aan het album gewerkt vanuit Berlijn en Rome, voordat het afgelopen zomer uitkwam op Teardo’s label Specula. Een parel om te koesteren.

N.B. Neubauten-liefhebber? Op vrijdag 23 mei in de Tolhuistuin(zaal) in Amsterdam Noord: Einstürzende Neubauten, the Annual Party 2014 Amsterdam. Hosted by: N.U.Unruh. DJ Cheesy + live: NoMe + guests & surprises. Intense emotions, Music, Actions, Exhibition, Screenings, Performances, Interventions.

Paradiso Programme

What's on