What's on
Tawiah Initial Dan Medhurst 9778

Tawiah

Tawiah

dinsdag 14 april 2020

dinsdag 14 april 2020

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 21:45, Main programme: 22:00

The April 14th, 2020 concert of Teebs is cancelled. Ticket buyers will receive an e-mail with more information shortly. General info on cancelled events is available on www.paradi.so/Ticketinfo.

LET OP! DIT EVENEMENT GAAT NIET DOOR  EN WORDT UITGESTELD NAAR EEN LATER TE BEPALEN DATUM

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit in betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Tot en met maandag 1 juni 2020 moeten alle programma’s worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst.Gezien de omvang van het programma van Paradiso kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte programma’s. Wanneer de wijzigingen duidelijk zijn, wordt per programma een e-mail met informatie naar alle ticketkopers verstuurd. Updates over programma’s zal ook beschikbaar komen op de programma-pagina’s op onze website.

We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

English:
IN ORDER TO HELP PREVENT THE SPREAD OF THE COVID-19 VIRUS, THIS EVENT IS POSTPONED

In order to help prevent the spread of the COVID-19 virus, the Dutch Government under advice from the Ministry of Environment and Health (RIVM) has decided to cancel events of 100 or more attendees. Up to and including maandag 1 June 2020, all events must be cancelled and rescheduled when possible.Due to the extensive amount of events in Paradiso, it may take a few weeks before there is more information on the consequences. When the rescheduled dates become clear, information will be sent by email to all ticketholders. Updates on programmes will become available on our website.

We kindly request visitors to refrain from approaching us for more information by email or telephone.

=============

Tawiah verscheen voor het eerst ten tonele in 2007. De destijds nog piepjonge zangeres, vers afgestudeerd van de in Engeland zeer gerenommeerde BRIT-school, kwam opeens in het middelpunt van de belangstelling te staan in de hippe Londense jazzscene door de hulp van Gilles Peterson en zijn radiozender Worldwide FM. Vanaf dat moment ging het voor de wind met de carrière van de zangeres: zo werd ze door sterproducer Mark Ronson, die destijds de hitlijsten domineerde met zijn nummer ‘Valerie’ met Amy Winehouse, gevraagd om op tour te gaan als leadzangeres van zijn liveband. Tussen de bedrijvigheid door bracht ze in 2008 haar debuut EP ‘Jodi’s Bedroom’ uit, maar tot een volledig album kwam het toendertijd helaas niet.

In de periode tussen toen en nu is er veel gebeurd: Tawiah tourde ruim 2,5 jaar met Mark Ronson, tekende bij het grote label Warner, maar voelde zich niet thuis in de gehaaide wereld van de grote platenmaatschappijen en de popmuziek. Ze nam de tijd om zichzelf te leren kennen en is nu, tien jaar na haar doorbraak, eindelijk terug met haar debuutalbum met de toepasselijke naam ‘Starts Again’.

Op het album gaat ze terug naar haar Ghanese roots en onderzoekt ze haar identiteit als een zwarte, queer vrouw, opgegroeid in een zeer religieuze familie in Zuid-Londen. Muzikaal gezien hoor je sterke invloeden van soul, gospel, r&b, jazz en elektronica, en zingt ze indringende teksten met haar prachtige, loepzuivere stem. Op dinsdag 14 april geeft de Londense zangeres een concert in Paradiso. Ze was voor het laatst in Amsterdam te zien op het Super-Sonic Jazz Festival in 2017, waar ze in de Duif speelde met Moses Sumney.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Tawiah
Tawiah - Move With Me

Tawiah

Move With Me

Accept the preferences cookies to view the video.

Starts Again

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on