What's on
Persfoto mammal hands

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Mammal Hands

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Mammal Hands

Wednesday 15 November 2023

Wednesday 15 November 2023

In De Duif

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

This concert is part of Super-Sonic Jazz Festival 2023 en takes place at De Duif in Amsterdam

De volgende tickets zijn geldig voor deze avond

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Wednesday festivalticket

Betoverend, licht en majestueus, dat is hoe Mammal Hands zichzelf omschrift. Het Engelse trio uit Norwich bestaande uit de saxofonist Jordan Smart, pianist Nick smart en percussionist Jesse Barrett brengt een verfrissend origineel geluid uitgeslepen uit een uiteenlopende reeks invloeden. Mammal Hands putten uit hun liefde voor elektronische, hedendaagse klassieke, folk- en jazzmuziek. De manier waarop de broers Jordan en Nick Smart de melodielijnen neerzetten en jeugdvriend Jesse Barrett de ritmische patronen daarop laat aansluiten blijft onnavolgbaar. De composities ontwikkelen zich van minimalistisch naar bombastisch, en de band neemt de tijd om de luisteraar een nieuwe wereld in te trekken. Mammal Hands' vijfde studioalbum 'Gift from the Trees' biedt een frisse kijk op de unieke muziek van het trio. Het album werd uitgebracht op het label van Matthew Halsall, Gondwana Records, waar onder andere ook GoGo Penguin en Portico Quartet getekend zijn.

View event on Facebook

Line-up

De Duif

  • Mammal Hands
Accept the preferences cookies to view the video.

Super-Sonic Jazz

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Super-Sonic Jazz Festival 2023 vindt plaats van dinsdag 14 tot zondag 19 november 2023 in Paradiso, Rush Hour en de Duif in Amsterdam.

How to get to De Duif

De Duif is on Prinsengracht 754 in Amsterdam, which is close to Rembrandtplein. Take tram 4, 9 or 24 from Amsterdam Central Station and step out at Rembrandtplein. From there you can walk to de Duif. 

Paradiso Programme

What's on