What's on
Sprints webversion 89330278 Copy of Album Shots NB 77

English Teacher + Sprints

English Teacher + Sprints

Saturday 24 February 2024

Saturday 24 February 2024

In Tolhuistuin - Club

Doors: 18:30, Main programme: 19:30

Sprints
Het Dublinse Sprints maakt noisy garagepunk met rauwe, openhartige en geestige songteksten. Met een muzikale knipoog naar de postpunk van Savages en Fontaines D.C., is de band in hun element op het podium en dus het beste te ervaren live. Het viertal heeft de afgelopen tijd veel getoerd en zo de reputatie opgebouwd van de must see liveband van het moment. Zelfs al voordat ze hun debuutplaat hebben uitgebracht, heeft Sprints al lovende recensies ontvangen van de internationale muziekpers zoals van The Guardian en NME. Die debuutplaat komt in het nieuwe jaar op 5 januari uit, perfect op tijd voor hun show op 24 februari in Tolhuistuin.

English Teacher
De band English Teacher uit Leeds, Verenigd Koninkrijk, is een post-punkband die in 2020 werd gevormd door Lily Fontaine, Douglas Frost, Nicholas Eden en Lewis Whiting na hun ontmoeting aan Leeds Conservatoire. Met een mix van geïnspireerd lyrisch talent en indiegevoelens stijgen ze gestaag naar de top van de klas. Lily Fontaine, de leadzangeres, voorziet elk nummer van poëtische teksten met intrigerende metaforen, verwijzingen naar Victoriaanse literatuur en lokale geschiedenis. Er wordt gewerkt aan nieuwe nummers en zeggen hier het volgende over "Somewhere between Adele, Jockstrap and Fontaines D.C is what we’re tryna do”. 

Line-up

Club

  • Sprints
Sprints

Sprints

Adore Adore Adore

Accept the preferences cookies to view the video.
Sprints

Sprints

Literary Mind

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on