What's on
Paradiso

Sonic Acts Evening 2 - Paradiso

Sonic Acts Evening 2 - Paradiso

vrijdag 24 februari 2012

vrijdag 24 februari 2012

Deep Time - Pauline Oliveros, Eleh & Carl Michael von Hausswolff.
Met Deep Time brengt Sonic Acts een hommage aan de oneindige klank. Ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag in 2012 komt de Amerikaanse componiste Pauline Oliveros, grondlegster van de Deep Listening, speciaal voor Sonic Acts naar Amsterdam. Voor het eerst live in Nederland te horen: synthesizer specialist Eleh, die eerder een LP met Oliveros uitbracht. Plus drone specialist Carl Michael von Hausswolff. De avond begint met een tribute aan de vorig jaar overleden componist Roland Kayn.
Zie ook www.sonicacts.com

Disco3000: Lightspeed - Model 500 live, DJ-set Juan Atkins (vanaf middernacht).
Mooie bonus voor wie de roots van de hedendaagse techno wil (her)verkennen: een live set van the godfathers of techno, Model 500. Halverwege de jaren ’80 vond oprichter Juan Atkins eigenhandig de techno uit met Deep Space (met ook Derrick May en Kevin Saunderson). Daarna legde hij met Model 500 de lat voor het genre heel hoog. Atkins sluit de avond af met een DJ set.

Van 23 t/m 26 februari 2012 vindt het tweejaarlijkse festival Sonic Acts plaats op diverse locaties in Amsterdam. Daarmee is dit toonaangevende festival op het snijvlak van muziek, kunst, wetenschap en technologie toe aan haar veertiende editie. Gedurende vier dagen brengt Sonic Acts een ode aan de ervaring van tijd onder de titel ‘Travelling Time’. Het festival vindt plaats op zeven locaties: Paradiso, De Balie, Muziekgebouw aan ’t IJ, NIMk, SMART Project Space, STEIM en Temporary Stedelijk 3. De voorverkoop start aanstaande zaterdag 14 januari 2012.

Vier thema-avonden in Paradiso – van donderdag tot en met zondag – focussen elk op een ander aspect van tijdsbeleving met een reeks bijzondere concerten.

* Naast losse kaartverkoop is er ook een Festival Passepartout, geldig voor alle live performances in Paradiso. Ook geldig voor performances op andere locaties, maar daarvoor is reserveren bij die locatie noodzakelijk i.v.m. beperkte capaciteit. Maximaal 1 keer toegang tot de voorstelling in SMART Project Space. NIET geldig voor de conferentie.

Paradiso Programme

What's on