What's on
Paradiso

Sonic Acts en Stedelijk Museum presenteren: Alvin Lucier masterclass

Sonic Acts en Stedelijk Museum presenteren: Alvin Lucier masterclass

zondag 19 oktober 2014

zondag 19 oktober 2014

Sonic Acts en Stedelijk Museum presenteren: Alvin Lucier masterclass in het Stedelijk Museum Amsterdam. Adres: Museumplein 10, Amsterdam.

Alvin Lucier (1931) wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste pioniers op het gebied van experimentele muziek en geluidsinstallaties. Veel van zijn werk is beïnvloed door ideeën over de fysieke eigenschappen van geluid: de wijze waarop nabijgelegen toonhoogten interferentie veroorzaken, geluidsoverdracht via fysieke media en de resonantie van specifieke ruimten. Hiermee creëert hij opmerkelijke en buitengewone geluidservaringen. De masterclass maakt deel uit van het Alvin Lucier Festival van het Stedelijk Museum Amsterdam, en gaat in op zijn concepten, werkprocessen en methoden.

Meer informatie over het Alvin Lucier Festival op www.stedelijk.nl.

Sonic Acts, een stichting gelieerd aan Paradiso, doet onderzoek, ontwikkelt, produceert en geeft opdracht tot nieuwe werken op het snijvlak van kunst, technologie, muziek en wetenschap. Vanuit die rol organiseert Sonic Acts ook activiteiten als lezingen, workshops en performances en een tweejaarlijks festival, van 26 februari t/m 1 maart 2015 op diverse locaties in Amsterdam.  Meer informatie op www.sonicacts.com.

Paradiso Programme

What's on