What's on
Beeld Good Mourning

Small Museum presenteert Kwinnie Lê

Small Museum presenteert Kwinnie Lê

vrijdag 28 mei 2021

vrijdag 28 mei 2021

In Paradiso - Main Hall

Doors: 17:00, Main programme: 17:00

(English below)

Het Small Museum presenteert ‘Good Mourning’ door kunstenaar Kwinnie Lê, tentoongesteld in het kleinste museum van Nederland aan de voorgevel van Paradiso, van 28 mei t/m 28 juli 2021.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige exposities in het Small Museum? Meld je aan voor de Small Museum nieuwsbrief ->

English:
The Small Museum is proud to present ‘Good Mourning’ by artist Kwinnie Lê, exhibited in the smallest museum of the Netherlands on the facade of Paradiso, from 28 May – 28 July.

Do you want to stay informed about future exhibitions in the Small Museum? Subscribe to the Small Museum newsletter ->

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

    Good Mourning

    In het Small Museum presenteert de kunstenaar Kwinnie Lê haar werk ‘Good Mourning’, dat deel uitmaakt van het ‘sewing skins’ project. Voor het project verdiept ze zich in de lichamelijke en talige werelden van haar praktijk, waarin ze het leven als een performance onderzoekt. Aspecten als geslacht, klasse en cultuur dragen allemaal een zekere mate van performativiteit met zich mee. Wat betekent het dan om jezelf een performancekunstenaar te noemen? Met een naald tatoeëert Kwinnie korte stukjes van haar gedichten en filosofieën op haar lichaam met behulp van de handpoke-techniek. Het is een performance die overgaat in het dagelijks leven. Een performance die levenslang doorgaat. Met dezelfde beweging, met de naald in en uit, naait ze dezelfde woorden in textiel. Het emuleert de huid waarin de performance zich heeft uitgebreid tot een materie die gescheiden is van het lichaam, en creëert zo een nieuw lichaam de ruimte in. Wat op haar huid is geïnkt, verschijnt ook op textiel. 

    De uitdrukking “good mourning” is een woordspeling met de informele ochtendgroet en het concept van rouwen. Wat in eerste instantie als een simpel gezegde klinkt, krijgt al gauw een andere betekenis door de spelling. Het laat je wellicht denken over de pracht van rouw. Dat het niet alleen negatief is, maar dat tranen laten ook goed voor je is. Een goede rouw. De zin is genaaid in een klein stuk textiel.

    Kwinnie Lê

    Door onze alledaagse manieren af te laten wijken van niet-alledaagse manieren, wil de Nederlandse kunstenaar Kwinnie Lê (1995) verhalen onthullen die niet altijd zichtbaar zijn. Deze verhalen worden gemaakt door, over of met het lichaam om met elkaar in contact te komen. Dit raakt een ander kernelement in haar praktijk, namelijk taal. Door het lichaam te vervormen, ga je anders om met taal en dus met je communicatie naar anderen. Dit komt vooral tot uiting in performance, textielwerken en poëzie.

    Kwinnie Lê heeft een bachelor in Fine Arts (Willem de Kooning Academie) en is momenteel bezig met haar bachelor filosofie (Universiteit Leiden). Haar werk was onder meer te zien bij TheNewCurrent (2019), Showroom Mama (2020) en Witte Rook (2020).

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on