What's on
Simone de beauvoir web

Simone de Beauvoir - leven als filosofisch project

Simone de Beauvoir - leven als filosofisch project

Friday 25 June 2021

Friday 25 June 2021

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

Studenten €9,-
incl. servicekosten
  • Program is seated only

Dit is het verplaatste programma van 19 maart 2020. Tickets gekocht voor die datum zijn ook geldig voor de nieuwe datum.

Filosoof, bekroond auteur, existentialist, feministisch icoon – Simone de Beauvoir doordacht het leven en doorleefde haar denken. De nieuwe, monumentale biografie van Kate Kirkpatrick werpt een geheel nieuw licht op het leven van de Franse intellectueel. Met Kirkpatrick en andere schrijvers, filosofen en kunstenaars onderzoeken wij deze avond het filosofisch project dat De Beauvoir was. Moderator is Hasna El Maroudi

Simone de Beauvoirs romans wonnen prestigieuze literaire prijzen en haar boek 'De tweede sekse' transformeerde het denken over seks en gender. Bekend was zij ook door haar relatie met filosoof Jean-Paul Sartre. Uit de biografie van Kate blijkt echter dat het filmmaker Claude Lanzmann was aan wie zij schreef: ‘Jij bent mijn lot, mijn eeuwigheid, mijn leven…’. Ook wordt duidelijk dat De Beauvoir moeite had zichzelf filosoof te noemen. In 'Simone de Beauvoir. Een leven' - die op 17 maart 2020 verscheen bij Uitgeverij Ten Have- ontsluiert Kirkpatrick het persoonlijke mysterie rondom De Beauvoir en toont dat zij bepaalde filosofische ideeën die aan Sartre worden toegeschreven, al had ontwikkeld lang voordat ze Sartre kende. Kirkpatrick maakte gebruik van recent opgedoken materiaal, zoals dagboekaantekeningen van De Beauvoir en brieven aan haar geliefde Claude Lanzmann.

Dit programma is een samenwerking tussen Paradiso Amsterdam, SPUI25 en Uitgeverij Ten Have.

Programma in Engels en Nederlands.

View event on Facebook

Line-up

Other location

    Paradiso Programme

    What's on