What's on
Paradiso

SHEARWATER, HANNE HUKKELBERG, GREAT LAKE SWIMMERS

SHEARWATER, HANNE HUKKELBERG, GREAT LAKE SWIMMERS

Monday 4 May 2009

Monday 4 May 2009

Grote Zaal, 19.00 uur: Hanne Hukkelberg. De Noorse singer-songwriter Hanne Hukkelberg (1979) was er vroeg bij. Ze maakt al vanaf haar derde levensjaar muziek, ze speelt piano, drums en gitaar en zong in verschillende bandjes, variërend van rock en metal tot jazz. Sinds haar album ‘Little Things’ uit 2005 is ze echter voornamelijk bekend als soloartieste met haar eigen liedjes. De muziek van Hanne Hukkelberg beweegt zich tussen folky pop, elektronica en schemerige jazz. Haar stem wordt vaak vergeleken met haar Scandinavische collega’s Björk, Stina Nordenstam en Emiliana Torrini. In 2008 is Hukkelberg voornamelijk druk geweest met het schrijven en opnemen van haar nieuwe album ‘Blood From A Stone’ dat in april 2009 uit zal komen. De show wordt evt. onderbroken voor de dodenherdenking.

Kleine Zaal: 20.00 uur: Great Lake Swimmers. Great Lake Swimmers is de band rondom de Canadese singer-songwriter Tony Dekker. De nummers van Dekker worden vaak vergeleken met die van Nick Drake, Gram Parsons en Neil Young. De Great Lake Swimmers hebben tot nu toe drie albums uitgebracht maar zullen eind maart van dit jaar met hun vierde plaat ‘Lost Channels’ komen. Tony Dekker heeft het nieuwe album niet in een reguliere studio opgenomen maar op verschillende ludieke locaties, waaronder een kerk en een oud schoolgebouw. Volgens Dekker komt de voornamelijk akoestische folkrock van de Great Lake Swimmers hier beter tot zijn recht en krijgt het een natuurlijke echo en een historische lading mee.

Grote Zaal, 20.45 uur: Shearwater. Jonathan Meiburg en Will Sheff, leden van de band Okkervil River, begonnen in 2001 met Shearwater. In dit zijproject konden ze de rustigere nummers kwijt die minder geschikt waren voor het uptempo americanarepertoire van Okkervil River. In 2005 scheidden de wegen van de twee muzikanten zich. Sheff ging zich volledig richtten op Okkervil River en Meiburg verliet deze groep om Shearwater alle aandacht te geven. Shearwater heeft vijf albums gemaakt waarvan ‘Rook’ uit 2008 de laatste is. Sfeerrijke songs met klassieke piano, viool, harp en banjo en soms venijnig gitaarspel, met als rode draad de indrukwekkende falsetstem van Jonathan Meiburg, die vaak wordt vergeleken met die van Antony Hegarty en Jeff Buckley. ‘Rook’ kreeg unaniem positieve recensies en in september 2008 bracht Shearwater de uitverkochte Kleine Zaal van Paradiso volledig in vervoering.

Paradiso Programme

What's on