What's on
Rekordpalace

Record Palace 30 Jaar

Record Palace 30 Jaar

Friday 7 September 2018

Friday 7 September 2018

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 21:30, Doors close: 04:00, Main programme: 22:00

Tickets zijn ook verkrijgbaar bij Record Palace en kosten daar 5 euro, inclusief lidmaatschap.
  • Access 18 years and over only

LET OP: De aanvang van dit evenement is verschoven naar 22.00 uur. De deuren gaan om 21.30 uur open. 

LET OP: Tickets zijn ook verkrijgbaar via Record Palace aan de Weteringschans 33-A in Amsterdam. Voor een kaartje betaal je daar 5 euro inclusief lidmaatschap. 

Record Palace, de platenwinkel schuin tegenover Paradiso, bestaat in september precies 30 jaar. De winkel wordt regelmatig bezocht door artiesten die in Paradiso optreden, voor of na hun show. Zo zijn Paul Weller en Thurston Moore (Sonic Youth) regelmatig terugkerende kopers van pakken vinyl. Binnen in de winkel is één wand bedekt met gesigneerde platen van artiesten die de winkel  binnen liepen

Ook veel Nederlandse muzikanten weten de winkel te vinden. Een aantal van hen zal vanavond op het podium staan om iets speciaal te doen voor Record Palace. De samenstelling van de artiesten geeft tevens een mooie afspiegeling van het publiek van de jubilerende platenzaak.

Polle Eduard, Michel van Dijk, Ferdinand Bakker
Drie oude rotten wiens roots in de nederbeat en nederpop liggen. Denk dan aan bands als Tee-set, After Tea, Alquin, Meteors. Ze staan nog steeds op het podium o.a. op de nostalgische avonden van Johan Derksen

Silver Surfering Rudeboy en Phantom Frank
Zanger en rapper Rudeboy is het meest bekend van de Urban Dance Squad. Daarna heeft hij echter niet stil gezeten. Tegenwoordig speelt hij samen met Green Lizard maar op deze avond speelt hij samen met gitarist Phantom Frank, die vroeger in de Treble Spankers zat en tegenwoordig in Nederlands meest bekende surfband The Phantom Four. In 2011 hebben ze samen nog een plaat gemaakt; The Phantom Four & The Arguido. Verwacht een akoestische set.

The Max Meser Group
Jonge hond Max Meser ontwikkelde zich van singer-songwriter tot voorman van een band die flink kan (brit)rocken. Zo tourde hij al eens met Paul Weller en is zijn manager Phil Tilli (gitarist van  Moke). Max werkt ook vaak in Record Palace.

Tim Knol
Regelmatig bezoekt Tim Knol Record Palace. Hij is een groot vinyl verzamelaar. Naast zijn optredens als singer-songwriter zit hij i een garageband, The Miseries. Tevens heeft hij een eigen platenlabel, Tender Records, dat alleen maar vinyl uitbrengt. In 20 11 stond hij op Pinkpop en in maart van dit jaar liep hij nog weg uit de radiostudio van Giel Beelen. Vanavond speelt hij dolgraag inde Kleine Zaal van Paradiso

Dirk Polak
Zanger Dirk Polak is het meest bekend als zanger van de Amsterdamse groep Mecano Unltd.  Deze band begon als punkband maar werd vervolgens een van de boegbeelden van de Amsterdamse ultra-beweging. Sinds een aantal jaren is de band weer aktief. Voor deze avond bereid Dirk Polak iets speciaals voor.

En verder ook Mark Ritsema, Jaap Boots, dj's en de presentatie is in handen van Jan Vollaard. 

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Tim Knol
  • The Max Meser Group
  • Silver Surfering Rudeboy en Phantom Frank
  • Polle Eduard, Michel van Dijk, Ferdinand Bakker
  • Dirk Polak
  • Mark Ritsema
  • Jaap Boots

Tijdschema

22:00-22:20 - Dirk Polak & Mark Ritsema (duo)
22:30-22:50 - Rudeboy & Phantom Frank (duo)
23:00-23:30 - Ferdinand Bakker, Michel van Dijk & Co. (band)
23:30-23:45 - Jaap Boots draagt voor
23:45-00:15 - Max Meser (band)
00:30-00:50 - Tim Knol (solo)
01:00-01:20 - Franklin (band)

Voor, tussendoor en na: DJ's.
Presentatie Jan Vollaard.

Record Palace, de platenwinkel schuin tegenover Paradiso, bestaat in september precies 30 jaar. Dat wordt gevierd in Paradiso.

Tim Knol

Polaroids

Record Palace, de platenwinkel schuin tegenover Paradiso, bestaat in september precies 30 jaar. Dat wordt gevierd in Paradiso.

Max Meser

Square Room

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on