What's on
RAYMOND LR

Raymond van het Groenewoud - Raymond 70

Raymond van het Groenewoud - Raymond 70

donderdag 2 april 2020

donderdag 2 april 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:30

Het concert van Raymond van het Groenewoud op 2 april is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op zaterdag 20 juni. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie. 

We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

=============

In februari 2020 wordt Raymond van het Groenewoud zeventig. Hij viert dit met de bijzondere, feestelijke concertreeks ‘RAYMOND 70’, waarmee hij langs een tiental grote zalen in België trekt. Daarnaast geeft hij in het kader van ‘RAYMOND 70’ één exclusief concert in Nederland op donderdag 2 april in de grote zaal van Paradiso.

Tijdens het concert neemt van het Groenewoud zijn publiek mee op een reis door zijn ongekend grote en diverse repertoire onder begeleiding van zijn vaste begeleidingsband, waar voor deze gelegenheid ook een blazerssectie aan is toegevoegd. Ook zal er historisch en recent beeldmateriaal worden vertoond tijdens het concert.

Daarnaast brengt de Vlaamse zender Eén in het kader van zijn zeventigste verjaardag in februari 2020 een driedelige documentaireserie uit over zijn leven. De documentaire is deels opgenomen in Paradiso en bevat bijdrages van hedendaagse Vlaamse artiesten als Black Box Revelation en Zwangere Guy. 

Raymond van het Groenewoud:
Raymond van het Groenewoud behoeft eigenlijk geen introductie. Tijdens zijn glansrijke carrière van bijna vijftig jaar is de Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver, dichter en filosoof uitgegroeid tot een icoon, zowel in zijn thuisland België als op Nederlandse bodem. Door de jaren heen wist hij grote hits te scoren met nummers als ‘Meisjes’ (1977), ‘Je veux de l’amour’ (1980), ‘Chachacha’ (1981)’ en ‘Twee Meisjes’ (1995).

Van het Groenewoud heeft een bijzondere band met Amsterdam: hij is geboren en getogen in Brussel en Antwerpen, maar kind van twee ras-Amsterdamse ouders. In december 1978 speelde hij voor het eerst in Paradiso, twee jaar later volgde zijn grote Nederlandse doorbraak na een optreden op Pinkpop in 1980.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Raymond van het Groenewoud
Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud

Livesessie

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on