COVERPHOTO WEBSITE webversie

RAqS presents El Rass

RAqS presents El Rass

zaterdag 9 september 2023

zaterdag 9 september 2023

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

  • Access 18 years and over only

Mazen El Sayed (oftewel El Rass) is een rapper en muziekproducer uit Tripoli, Libanon. Het werk van El Rass wordt in de Arabische wereld zeer gewaardeerd vanwege zijn sterke songteksten en zijn veelzijdigheid van stijlen en onderwerpen. De rapper werkte eerst als journalist voordat hij zich aan muziek wijdde, en wordt omschreven als een subversieve stem geïnspireerd door traditionele en hedendaagse culturen, van het spirituele tot aan het wereldse. El Rass heeft acht albums uitgebracht met in 2012 zijn debuutplaat ‘Kachf el Mahjoub / Unveiling the hidden’. Zijn meest recente album ‘ أ​ر​ض ا​ل​خ​و​ف / Ard El Khof’ is vorig jaar uitgekomen.

Over RAqS
RAqS is een collectief van evenementenplanners en -makers met een missie om ondergrondse en hedendaagse kunst te versterken. Het collectief presenteert live shows en audiovisuele voorstellingen vol Levantijnse (Ash-Shaam) gezangen en ritmes, Tarab-muziek en Andalusische klassiekers - in ambient en elektronische muziekstijlen.

Line-up

Upstairs Room

  • El Rass
El Rass

El Rass

Kheffash / الراس - خفّاش

Topnummers van El Rass

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on