What's on
Paradiso

Public Image Ltd (PiL)

Public Image Ltd (PiL)

Wednesday 7 October 2015

Wednesday 7 October 2015

Maximaal 4 kaarten per persoon. Tickets worden uitsluitend op naam verkocht.

De Britse postpunkband Public Image Ltd (PiL) geeft een exclusief concert in Paradiso. Enkele weken eerder, op 4 september, verschijnt namelijk hun tiende studioalbum 'What The World Needs Now...'.

Met 'What The World Needs Now' volgt PiL het zeer succesvolle 'This is PiL' uit 2012 op, destijds het eerste album sinds 17 jaar. De opener van de nieuwe langspeler en tevens eerste single 'Double Trouble' komt op 21 augustus uit. Op deze 10" uitgave staat op de B-kant ook het nummer 'Betty Page' dat eveneens afkomstig is van het nieuwe album, en de bonustrack 'Turkey Tits'.

PiL is opgericht in 1978 en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en vernieuwende bands aller tijden. Het wordt het nieuwe project van John Lydon, de legendarische frontman van de evenzo vermaarde Sex Pistols die hij eerder dat jaar verlaat. Na verschillende personele wisselingen, bestaat de Londense groep tegenwoordig verder uit gitarist Lu Edmonds, drummer Bruce Smith (The Pop Group, The Slits) en bassist Scot Firth (Elvis Costello, Steve Windwood, John Martyn).

In 1978 debuteert PiL met het volprezen album 'First Issue'. Tot en met 1992 brengen ze nog acht studioalbums uit. Na een langdurige break wordt de band in 2009 herenigd. Hun muziek levert hen 5 UK Top 20 singles en 5 UK Top 20 albums op. Clubklassieker 'This Is Not A Lovesong' en de single 'Rise' zijn de bekendste hits.


Paradiso Programme

What's on