What's on
2866 NPO Pluk in Paradiso beeld online website nw met tekst

Pluk in Paradiso - 13:00 uur

Pluk in Paradiso - 13:00 uur

zondag 7 maart 2021

zondag 7 maart 2021

In Paradiso - Main Hall

Doors: 12:30, Main programme: 13:00

 • Program is seated only
 • Limited tickets per person
 • Tickets only sold online

De voorstelling Pluk in Paradiso is vanwege de aanhoudende onzekere situatie rondom het coronavirus helaas afgelast. Alle kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

De voorstelling 'Pluk van de Petteflet' voor kinderen vanaf 4 jaar en gebaseerd op het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, komt op 7 maart 2021 terug naar Paradiso. Kinderboekenschrijver Mark Haayema is verantwoordelijk voor het script; Thomas Beijer schreef de muziek, die tijdens de voorstelling wordt uitgevoerd door een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaande uit maar liefst 15 musici. 

Pluk van de Petteflet verscheen in 1971, maar is nog immer populair onder kinderen. Sterker nog, het is misschien wel het beroemdste Nederlandse kinderboek ooit geschreven. Het verhaal van Annie M.G. Schmidt spreekt nog steeds tot de verbeelding. De karakters (Pluk, Aagje, De Stampertjes, Mevrouw Helderder) worden in de voorstelling gespeeld door acteurs Noralie Jansen, Diederick Ensink en Mark Haayema, samen met de poppen van Theater Gnaffel. Het decor is geïnspireerd op de tijdloze tekeningen van Fiep Westendorp en uiteraard ontbreekt het beroemde kraanwagentje niet.

Mark Haayema, bekend van kinderboeken als De Vriendelijke Draak, Johannes de Parkiet en Meneertje Meer, baseerde zijn script op de originele tekst van Annie M.G. Schmidt. De muziek is van Thomas Beijer. Hij schreef speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek, maar citeert ook uit klassieke werken van Debussy en Grieg. Pluk komt door de muziek tot leven en het verhaal krijgt een extra laag. Maar er wordt ook gezongen. Acteur en componist Diederick Ensink schreef een vijftal liedjes: Daar is-ie dan, Stampen en Heen en Weer, Vriendje en Wat duurt beter worden lang.

Afbeelding: © Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp illustrations

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on