What's on
Maarten Ploeg FB no text

PLOEG + WERK + PARTY

PLOEG + WERK + PARTY

Sunday 14 October 2018

Sunday 14 October 2018

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 20:00, Main programme: 20:30

Op de dag dat kunstenaar en muzikant Maarten Ploeg 60 jaar zou zijn geworden, en in de maand dat er een bijzonder boek over het leven en werk van Maarten Ploeg verschijnt, vieren we een feestje. Een muzikaal eerbetoon zonder terug te blikken, met bands en artiesten uit de omgeving van Maarten Ploeg. Zowel van toen, als van nu.

Met onder meer: Soviet Sex, Eton Crop, Sonja van Hamel, OOKOI, Arizona Highways, The Great Ornaldo, Vieze Meisje, Suprematist Guitar Ensemble, Basic Tirolers.

Maarten Ploeg was een kunstenaar, muzikant en televisiemaker. Als muzikant is hij vooral bekend van de Nederlandse new-waveband Soviet Sex, met Peter Klashorst en Rogier van der Ploeg, en waar later ook Ellen ten Damme, Bob Eisenberger en Bart Domburg deel van uitmaakten. Ploeg was daarnaast ook zanger en gitarist in andere bands, waaronder Blue Murder en Astral Bodies.
Samen met Peter Klashorst vormde Ploeg de Nederlandse kern van de Nieuwe Wilden, een schildersbeweging die opzien baarde in de jaren 80. In de jaren negentig maakte Ploeg een overstap naar computerkunst; zijn oeuvre loopt vooruit op het werk van vele hedendaagse computer- en videokunstenaars.
Ploeg werkte ook als televisiemaker voor de VPRO, was initiator van televisiepiratenzender P.K.P.-tv en startte de zender PARK 4DTV, die kunstvideo's uitzond op de Amsterdamse kabel. 
Maarten Ploeg stierf in 2004 aan kanker.


View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on