What's on
PCRC persfoto

Peter Cat Recording Co.

Peter Cat Recording Co.

Tuesday 21 November 2023

Tuesday 21 November 2023

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Peter Cat Recording Co. werd opgericht in New Delhi in 2010 en is een groep die in de loop der tijd is gemuteerd, leden heeft afgeworpen en er meer heeft bijgekregen, en die zich met elk album muzikaal verder ontwikkelt: van gypsy jazz tot psychedelisch cabaret, van ballroom walsen tot epische space disco en van bossa supernova tot ongemakkelijk luisteren.

Het verhaal van Peter Cat Recording Co. heeft zich ontvouwd over meerdere continenten, een cast van scheppers en misschien meer dan wat dan ook, een onwrikbare visie om die band uit India te zijn die de uitdaging aangaat wat muziek uit de regio kan zijn. Door hun publiek uit te breiden naar Noord-Amerika en Europa hebben ze een canoniek referentiepunt gepresenteerd aan zowel Indiase als internationale fans: er schuilt een enorme waarde in volharding en niet toegeven aan de verwachtingen van anderen. 

Peter Cat Recording Co. bestaat uit oprichter Suryakant Sawhney op gitaar/zang, Karan Singh op drums, Dhruv Bhola op bas/samples, Rohit Gupta op toetsen/trompet en Kartik Sundareshan op gitaar/trompet.

View event on Facebook

Line-up

Club

    How to get to Tolhuistuin

    Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

    Paradiso Programme

    What's on