What's on
Penelope Scott

Penelope Scott + Lincoln

Penelope Scott + Lincoln

Thursday 28 September 2023

Thursday 28 September 2023

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:00, Support: 17:30, Main programme: 20:30

Penelope Scott is niet voor een gat te vangen. De Amerikaanse wisselt per single moeiteloos tussen emopop, hyperpop, synths en techno. Scott leert op 8-jarige leeftijd klassiek piano spelen, maar laat zich na verloop van tijd liever inspireren door muziek op de radio en audio software. Zodoende produceert Scott op de middelbare school haar eerste muziek en plaatst dit op TikTok, waarmee de jonge artiest direct veel views behaalt. De muziek is gebaseerd op Gen Z malaise, satire en memes, waarin geen nummer hetzelfde is, iets waar Scott bewust voor kiest, want Scott houdt er niet van om in hokjes te denken. Eén ding komt echter wel in elk nummer terug en dat zijn de maatschappij- en sociaalkritische teksten.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Penelope Scott
  • Lincoln

Topnummers van Penelope Scott

Lincoln

De uit Cincinnati, Ohio, afkomstige indiezanger en songwriter Lincoln brengt zijn debuutalbum 'Everything Is Wrong (I Surrender Records)' uit, de opvolger van zijn EP 'A Constant State Of Ohio' uit 2017. Het nummer 'Baby Take My Acid' bestaat uit doordrenkte gitaarlijnen die goed contrasteert met de neerslachtige zangtonen van Lincoln en feature Penelope Scott. De twaalf tracks duiken diep in Lincoln's geest en gedachteprocessen en vinden stuk voor stuk inventieve manieren om de zintuigen van de luisteraar te prikkelen met de levendige ambiance.

Topnummers van Lincoln

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on