What's on
Hongaars programma 3 Foppe Schut 2014

Paradiso's only 'Pastorale'

Paradiso's only 'Pastorale'

Thursday 1 March 2012

Thursday 1 March 2012

Het verplaatste concert van 16 februari. Featuring VJ Aineko. The Paradiso Orchestra, poetry-slammer Daan Doesborgh en zangeres/kleinkunstenaar Maaike Martens.

Iedereen houdt van de muziek van Beethoven. In februari 2011 zette The Paradiso Orchestra een stampvolle grote zaal van Paradiso op zijn kop met de Vijfde, dit jaar volgt een nog groter avontuur met Beethoven’s ode aan de natuur, zijn Zesde Symfonie 'Pastorale'. Het voorprogramma is een klassieke  jamsessie door de leden van The Paradiso Orchestra, onvoorbereid, niet geoefend en extreem verrassend, met gedichten van Hagar Peeters en Boris de Jong en commentaar van poetry-slammer Daan Doesborgh. En met speciale gast Maaike Martens.

Bij de concerten van The Paradiso Orchestra is niet altijd van tevoren even duidelijk wat er allemaal precies gespeeld gaat worden. Het programma wordt pas vlak voor het optreden gemaakt, maar zelfs tijdens het concert is er ruimte voor spontane ingevingen! Eén stuk spelen we in elk geval op 1 maart: de Zesde Symfonie van Beethoven, maar dat dan wel weer zonder dirigent.

The Paradiso Orchestra is een pop-up orkest; het orkest bestaat alleen maar tijdens unieke, zelf bedachte concerten en heeft steeds een bezetting die aangepast is aan het evenement. De rest van de tijd spelen de muzikanten in andere ensembles en orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nederlands Blazers Ensemble.

Paradiso Programme

What's on