What's on
Paradiso

Paradisodebat 2017

Paradisodebat 2017

Sunday 27 August 2017

Sunday 27 August 2017

In Paradiso - Main Hall

Doors: 15:30, Doors close: 18:00, Main programme: 16:00

Entree gratis na aanmelden
  • Program is seated only

Entree gratis na aanmelden.

Het Paradisodebat vindt ieder jaar plaats op de zondagmiddag tijdens de Uitmarkt, bij de opening van het cultuurpolitieke seizoen. Het thema van de 15e editie is:

De stoel van de toekomst
Welke waarden willen wij aan toekomstige generaties overdragen?
“Als we vergaderen over belangrijke zaken, als we belangrijke besluiten nemen, wij samen, maar ook in onze eigen bedrijven, zetten we er altijd een lege stoel bij. Dat is de stoel voor de mensen die er nog niet zijn, voor de toekomstige generaties. De stoel van de toekomst.” Jan Terlouw, uit zijn sprookje voor jong en oud 'Het Hebzuchtgas'.

Bij het komende Paradisodebat op zondag 27 augustus staat die lege stoel er. De stoel van de volgende generaties. Waar vinden de huidige en de toekomstige generaties elkaar? Hoe leggen we verbinding tussen culturen en wat betekent het collectief nog voor ons?

Drie sprekers reflecteren elk voor zich vanuit een ander perspectief op de waarden die ons kunnen binden, maar die ons in de praktijk vaak scheiden. Of dat nu tussen generaties, tussen culturen of onderling is. Vervolgens gaan zij het gesprek aan met Tweede Kamerleden. Welke idealen spreken hen ’t meest aan? En wat betekent dat in de politieke praktijk? We grijpen de gelegenheid aan om kennis te maken met deze nieuwe cultuurwoordvoerders.

Met:
Anoek Nuyens (theatermaker), Abdelkarim El-Fassi (producent en regisseur) en Gijs Scholten van Aschat(voorzitter van de Akademie van Kunsten, acteur), cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer. Onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4).

Het Paradisodebat is het jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving en wordt georganiseerd door Kunsten ’92, Paradiso en ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen).

Line-up

Main Hall

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on