What's on
Paradiso

PARADISO.BE: Headphone, The Boney King Of Nowhere, Jasper Erkens, Selah Sue e.a.

PARADISO.BE: Headphone, The Boney King Of Nowhere, Jasper Erkens, Selah Sue e.a.

Saturday 26 September 2009

Saturday 26 September 2009

Headphone, The Subs (live), Jasper Erkens, Selah Sue, The Bony King of Nowhere, Barbie Bangkok e.v.a. In aansluiting op het thema van Eurosonic 2009, organiseert Paradiso een avond vol veelbelovende Belgische Bands. Dat onze zuiderburen muzikale parels afleveren is een feit, maar nu de nieuwe lichting jong talent dat op zaterdag 26 september 2009 het podium in Paradiso bestijgt. Met onder anderen The Subs, Selah Sue en Headphone.

De experimenteerdrift van Radiohead en The Notwist, het swingende van Soulwax en Hot Chip en het melodieuze van Travis en Novastar: Headphone heeft het allemaal. In 2001 besloot singer-songwriter Ian Marien om zijn muzikale ideeën in vaste vorm te gieten. Hij verzamelt een aantal muzikanten om zich heen en Headphone is een feit. ‘Ghostwriter’ is de titel van het bejubelde debuutalbum uit 2008 en Studio Brussel heeft de gelijknamige single al helemaal grijs gedraaid.

“Het volgende nummer schreef ik toen ik 15 was en het uitmaakte met mijn eerste liefje. Dat is een week geleden...”. Jasper Erkens is pas zestien, maar nu al niet meer te stoppen. Op vijftienjarige leeftijd werd hij tweede  bij de HUMO's Rock Rally van 2008 en ging hij er met de publieksprijs vandoor . Daarna speelde hij in voorprogramma's van internationale toppers als Adele, Colbie Callait, Scott Matthew en Chris Thompson en zijn eigen shows beginnen ook uit te verkopen.  De nummers van Erkens klinken veel volwassener dan zijn leeftijd doet vermoeden. Hij refereert moeiteloos aan Damien Rice, Nick Drake, Jeff Buckley en David Bowie.

De nog jonge Selah Sue maakt werkelijk wonderschone liedjes. De Belgische singer-songwriter werd ontdekt door Milow die haar direct vroeg om zijn voorprogramma te verzorgen. Sanne Putseys - de echte naam van zangeres – komt uit het Belgische Leuven en begon op haar vijftiende met het schrijven van haar eigen nummers. Reggae is vaak het uitgangspunt maar vanuit daar fladdert ze alle kanten op. Lauryn Hill, Kate Nash, Nina Simone en Amy Winehouse zijn wat referenties maar eigenlijk is Selah Sue volstrekt uniek.

Bram Vanparys is een jonge Gentenaar, 22 jaar oud, die zichzelf The Bony King Of Nowhere noemt. Hij is gewapend met een originele pen en uitgerust met een meer dan markant stemgeluid. Een wat vreemde vogel die dit jaar zijn debuutalbum ‘Alas My Love’ uitbracht. Melancholieke en inventieve neofolk wordt gekoppeld aan de fluweelzachte stem van Vanparys. Devendra Banhart is al zo’n groot fan dat hij The Bony King Of Nowhere hoogstpersoonlijk een brief schreef met daarin louter lofuitingen.

Barbie Bangkok is de band rond zanger Tom Goethals en drummer Laurens Smagghe. In 2004 komt de eerste EP uit en haalt de band de finale van Humo's Rock Rally. Na deze succesvolle start trekt de band zich terug om aan hun debuutalbum te werken. Opgenomen met de Nederlandse producer Frans Hagenaars (Daryll-Ann, Alamo Race Track, Gem) komt in 2008 het debuutalbum ‘People And Geometry’ uit. Het basisrecept van aanstekelijke deuntjes, groovy poprock en een scheut relativerende humor doet denken aan They Might Be Giants, de jonge Bowie en de betere Talking Heads, maar dan wel met een flinke dosis tegendraadse moderniteit die we zo van de Belgische popmuziek gewend zijn.

De hotste dance-act van het moment komt uit België: een trio met de naam The Subs. Na een aantal hitsingles kwam de groep dit jaar voor het eerst met een volledig album. ‘Subculture’ is een plaat die haast uit elkaar barst van de creativiteit.  Gestoorde beats, strakke tempowisselingen, elektro en rave, waar The Subs dan uiteindelijk hip en swingend popliedje van maken.


Selah Sue speelt overdag om 14.00 een Instore in Concerto (Utrechtsestraat 52-60)

Win een passepartout voor Sonic Connections Maak tijdens Paradiso.be kans op een passepartout voor Sonic Connections van 1 t/m 3 april 2010, het muziekfestival van de Brakke Grond, waar veel Belgische bandjes op het podium staan.


Paradiso Programme

What's on