What's on
Oumou c Benoit Peverelli 5 cut

Oumou Sangaré

Oumou Sangaré

vrijdag 31 augustus 2018

vrijdag 31 augustus 2018

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:00

De Malinese zangeres Oumou Sangaré is een diva met een in Afrika vergelijkbare status als die van Mercedes Sosa in Latijns Amerika en Oum Kalsoum in de Maghreb. Sinds haar internationale doorbraak in 1990 met haar debuutalbum 'Massoulou' (vrouwen) staat ze al aan de top. Na jaren stilte verscheen begin 2017 haar nieuwste album 'Mogoya'. En nog steeds betovert de 'zangvogel van Wassoulou' met haar prachtige, fluwelen stem en indrukwekkende verschijning op het podium. Met haar heldere stem en haar moderne, enigszins funky benadering van de traditionele muziek van de jagers uit de Wassoulou-regio in het zuidwesten van Mali weet ze een breed publiek voor zich te winnen. Ze zingt over alle aspecten van het leven, maar vooral over de problemen waar vrouwen dagelijks mee te maken hebben zoals vruchtbaarheid, vrouwenbesnijdenis en polygamie. Haar pogingen tot het doorbreken van taboes en haar succesvolle, muzikale zakenimperium hebben Oumou Sangaré tot rolmodel van vrouwen in Afrika gemaakt.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

    Ticket to the Tropics-pas 2018

    Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2018. Voor sommige programma's zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

    Oumou Sangaré - Fadjamou (Official Video)

    Oumou Sangaré - Fadjamou (Official Video)

    Oumou Sangaré - Kamelemba (Official Video)

    Oumou Sangaré - Kamelemba (Official Video)

    Oumou Sangaré - Yere Faga (Official Video) ft. Tony Allen

    Oumou Sangaré - Yere Faga (Official Video) ft. Tony Allen

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on